logo

Спорт

Девет бодова у каси Младеновчана

Девет бодова у каси Младеновчана После 14. кола сва три младеновачка клуба имају разлога за задововљство. Са три победе, једно коло пре краја јесење сезоне, изгледа да сви за сада испуњавају своје амбиције. Јагњилска Шумадија избила је на прво место и потврдила своју намеру да следеће године пређе у виши ранг. Младеновац је после пет утакмица без славља везао две победе, док је Ковачевац наставио са стандардно добром игром од почетка сезоне.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ - ДОРЋОЛ (0 : 0) 1 : 0 − После прошлонедељне победе над Вождовцем, на Селтерс је стигао Дорћол. Да су изашли из резултатске кризе и играчке домаћи су показали већ у првом минуту. Вукмировић је умакао чувару, избио само пред голмана Дорћола али није успео да га савлада из колосалне прилике. Следећа шанса у 30. минуту. Слободњак за Младеновац на 25 метара. Лопту намешта Арсић, шутира али лопта погађа стативу. Дорћолци су на почетку опасно припретили Прековићу, после корнера највиши у скоку био је центарфор Милић, али лопта на срећу одлази преко гола. Капитен гостију Радојичић у 61. минуту одлази у свлачионицу. После оштрог старта судија му показује други жути. Остало је још пола сата игре и Младеновчани крећу у опсаду. Поучени негативним искуством из претходних утакмица када нису могли да материлајизују бројчану предност домаћи крећу на све или ништа. Офанзива се исплатила у 68. минуту. Спасић проналази неуморног Андрића, овај одлично центрира, а Благојевић главом шаље лопту у мрежу. У завршници домаћи су могли и да повећају гол разлику али се Андрић после сјајног продора није најбоље снашао пред голаманом Дорћола.

КОВАЧЕВАЦ - ЖЕЛЕЗНИЧАР (1 : 0) 2 : 0 − Последње пласирани тим Српске лиге Београд, Железничар из Баре Венеције дошао је у Ковачевац. Иако је Ковачевац био фаворит на папиру, гости који нису имали шта да изгубе кренули су од самог старта у офанзиву. Међутим, искусни Бранежац показао је још једном да је стуб екипе Ковачевца. У 14. минуту после дуплог паса са Ђорђевићем, Бранежац доводи домаће у вођство. Како је меч одмицао разлика у квалитету била је све видљивја. Голман Железничара спасао је своју мрежу бравурозним интервенцијама на шутеве Антонијевића, Гавриловића и Ђорђевића, али је ипак био немоћан у 73. минуту када је Бранежац својим другим голом поставио коначан резултат.

СРЕМ - ШУМАДИЈА (0 : 1) 0 : 1 − Јагњилци су захваљујући срећи и спретности свог голмана Ђорђевића успели да са гостовања у Јакову донесу сва три бода. Иако су домаћи били бољи тим у првих пола сата, Јагњилци су из прве контре дошли до предности и показало се сва три бода. У 33. минуту Николић пролази по десној страни, центрира, а у шеснаестерцу се најбоље сналази Живановић који постиже гол. У даљем току меча срећа и голман Ђорђевић су извукли Јагњилце али и показали да су можда најискуснији тим лиге са најбољом гол разликом 23:8. Ређали су се напади Срема, статива, избацивање са гол линије и невероватне одбране Ђорђевића одлучили су победника овог меча.


РЕЗУЛТАТИ 14. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Срем - Шумадија (0:1)
Палилулац - Раднички (1:1)
Београд - Сопот (2:0)
Ковачевац - Железничар (2:0)
Младеновац - Дорћол (1:0)
Ресник - Вождовац (2:2)
Графичар - Синђелић (2:1)
БАСК - Хајдук (2:1)


Табела Српске лиге "Београд"

1. Шумадија (28)
2. Ресник (28)
3. Раднички (О) (27)
4. Београд (23)
5. Ковачевац (22)
6. Дорћол (19)
7. Младеновац (19)
8. Синђелић (18)
9. Вождовац (18)
10. Графичар (18)
11. Хајдук (18)
12. БАСК (18)
13. Срем (15)
14. Сопот (12)
15. Палилулац (9)
16. Железничар (8)





ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА 21/22.11.2009

ХАЈДУК − СРЕМ
СИНЂЕЛИЋ − БАСК
ВОЖДОВАЦ − ГРАФИЧАР
ДОРЋОЛ − РЕСНИК
ЖЕЛЕЗНИЧАР − МЛАДЕНОВАЦ
СОПОТ − КОВАЧЕВАЦ
РАДНИЧКИ (О) − БЕОГРАД
ШУМАДИЈА − ПАЛИЛУЛАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.