logo

Спорт

Прва победа на Селтерсу

Прва победа на СелтерсуНови тим ОФК Младеновца од којег се много очекује забележио је прву победу у новој сезони. Пред домаћим навијачима, уз доста напора, савладан је београдски Синђелић. Иако се победи "у зубе не гледа" можда ипак није лоше на време отићи код зубара, чисто да касније не би било проблема. Чињеница је да Младеновац јесте у суботу био боља екипа али је такође чињеница да су плави победили без праве, стабилне и организоване игре. Зато је можда и тренер Радаковић по завршетку меча своје играче за победу частио кондиционим тренингом.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ - СИНЂЕЛИЋ 2 : 0 (0 : 0) − После прошлонедељног ремија у Јакову, ОФК Младеновац, на челу са тренером Радаковићем, у суботу је дебитовао пред домаћим навијачима. Противник Синђелић играо је очекивано - затворено, чврсто, на бод, те је зато домаћину и било потребно читавих сат времена игре да дође до вођства. Ипак бункер гостију није оправдање за низ грешака Младеновчана, силна погрешна додавања, солирање, упорно гурање игре кроз средину терена и грешке у завршници напада. Наравно, ово је тек друга такмичарска утакмица и сигурно је да ће Радаковић, од заиста квалитетних појединаца, већ за пар кола направити компактну целину.

Прво полувреме протекло је у теренској доминацији Младеновца, ипак гол је пао тек у другом полувремену. Из првог дела игре треба издвојити леп соло продор Максимовића по левој страни, али млади бек је отишао сувише у страну тако да је његов шут од стативе завршио у пољу. Исти играч је пред крај полувремена оштро шутирао искоса али су га одбрамбени играчи Синђе лагано изблокирали. У наставку офанзива Младеновца се наставља, а најмлађи играч на терену Бојан Милојевић масјторски пролази уз леву аут линију, избацује задњу линију гостију и као на тацни центрира на главу Грујичићу којеме није било тешко да у 54. минуту главом постигне водећи погодак. Гости нису имали изгледнијих прилика иако су после примљеног гола агресивније кренули у напад. Ипак нападачи Синђелића били су лак посао за одбрану Младеновчана, пре свега за сјајну двојку Јевића који је подједнако добро обављао и дефанзивне и офанзивне задатке. Домаћи су коначан резултат поставили у 77. минуту из акције сличне првом голу. Изгледа да се тандем Милојевић – Грујичић одлично "чита" па се надамо да је хронична неефикасност која је пратила плаве протеклих сезона коначно прошлост. Код другог гола брзоноги Милојевић бежи дефанзивцима Синђелића, стиже до казненог простора и сервира лопту Грујичићу који, овај пут ногом, рутински поставља коначан резултат.

КОВАЧЕВАЦ - ШУМАДИЈА 0 : 0 − Општински дерби није разочарао близу хиљаду навијача који су се окупили на стадиону у Ковачевцу. Ипак за потпун ужитак недостајали су голови, иако су навијачи видели два гађања пречке и једну стативу. Оторена игра обиловала је шансама на обе стране, а најбољу прилику имао је играч Јагњилаца Пандуревић који је у 53. минуту главом шутирао али је лопта погодила пречку, на одбијену лопту налатео је исти играч који овај пут шутира ногом али опет у пречку. Домаћин је могао у финишу да узме сва три бода да је после корнера искусни Бранежац био мало прецизнији. На набачену лопту најбољи играч Ковачевца надскочио је све у шеснаестерцу али након његовог ударца главом лопта погађа само стативу.


РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 10/11.

Београд - Жарково (1:1)
Хајдук - Дорћол (0:0)
Младеновац - Синђелић (2:0)
Сопот - Срем (1:0)
Ресник - Палилулац (2:1)
Раднички - Балкан (1:1)
Графичар - Вождовац (5:1)
Ковачевац - Шумадија (0:0)


Табела Српске лиге "Београд"

1. Сопот (9)
2. Графичар (6)
3. Вождовац (6)
4. Срем (4)
5. Раднички (4)
6. Младеновац (4)
7. Београд (4)
8. Балкан (4)
9. Шумадија (4)
10. Хајдук (4)
11. Ресник (3)
12. Жарково (2)
13. Ковачевац (2)
14. Дорћол (1)
15. Палилулац (0)
16. Синђелић (0)





ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

ЖАРКОВО − ШУМАДИЈА
ВОЖДОВАЦ − КОВАЧЕВАЦ
БАЛКАН − ГРАФИЧАР
ПАЛИЛУЛАЦ – РАДНИЧКИ (О)
СРЕМ − РЕСНИК
СИНЂЕЛИЋ − СОПОТ
ДОРЋОЛ − МЛАДЕНОВАЦ
БЕОГРАД − ХАЈДУК

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.