logo

Спорт

Кошаркаши "ББ Баскета" прваци Београда

 

Селакција млађих пионира Кошаркашког клуба "ББ Баскет" освојила је прво место на финалном турниру Регионалне лиге Београда.

Најмлађи кошаркаши ББ Баскета победници су финалног турнира Регионалне лиге Београда који се одржао од 13. до 15. јуна у Спортском центру Младеновац. На финалном турниру су учествовале кошаркашке екипе "Колеџ" (Црвена Звезда) из Београда, "Пут" из Београда, "Победник 011" из Београда и "ББ Баскет" из Младеновца.

До финалног турнира најмлађи младеновачки кошаркаши су дошли кроз гупна такмичења у којима је учествовало чак 79 екипа из кошаркашког региона Београда познатог по најквалитетнијим тимовима у Србији. 

Трећег дана "фајнал фора" састале су се две најбоље екипе КК "ББ Баскет" и "КК Колеџ (Црвена Звезда)". Младеновчани су у финалној, неизвесној и узбудљивој, утакмици заслужено славили резултатом 51:45.  

Тренер Борис Боснић, каже да никада ниједна мушка екипа у млађим категоријама није била освајач лиге што довољно говори о успеху који је направљен. 

– Сјајна атмосфера и у хали спортског центра која одавно није била пунија на једном спортском догађају млађих категорија. Фер и коректно навијање од стране свих навијача сва три дана турнира је нешто што је за сваку похвалу јер није увек тако на утакмицама млађих категорија када се родитељи не понашају увек у складу са спортским ферплејом. Маса порука подршке и похвале за добру организацију стизале су са свих страна, од других клубова, клубова учесника турнира, пријатеља спортских – истиче Боснић. 

Сви актери турнира, деца, тренери, службена лица, који су учествовали на тродневном турниру имали су обезбеђену храну коју је обезбедила Пекара "Буквић" из Влашке, док се за освежење постарала Компанија "Књаз" из Аранђеловца. Београдски "Фриком" је малишанима обезбедио сладоледе. 

– Овом приликом се свим донаторима захваљујем на учешћу јер сам сигуран да турнир не би овако прошао овако без њихове помоћи – рекао је Борис Боснић, тренер КК "ББ Баскет" који је био и организатор финалног турнира у Младеновцу.


Резултати првог дана турнира: 

КК Победник 011 - КК Колeџ  (29 : 52)
КК ББ Баскет - КК Пут (47 : 40)

Резултати другог дана турнира:

КК Победник 011 - КК ББ Баскет  (31 : 64)
КК Колеџ - КК Пут (47 : 38)

Резултати трећег дана турнира:

КК ББ Баскет - КК Колеџ  (51 : 45)
КК Пут - КК Победник  (51 : 43)
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.