logo

Спорт

Додељене награде најуспешнијим спортистима

 

Градска општина Младеновац и општински Спортски савез организовали су пријем на које су додељене награде најбољим младеновачким спортистима у 2016. години.

Захванице и медаљони уручени су спортистима који су постигли резултате на међународним такмичењима као и најбољим појединцима, екипама и тренерима у 2016. години изабраним на конкурсу Спортског савеза Младеновца.

Посетиоцима је представљен ретроспективни филм о спортским догађајима и манифестацијама које су обележиле прошлу годину као и Алманах спорта, штампана публикација Спортског савеза Младеновца.    

Милош Тривуновић, преседеник Спортског савеза Младеновца, подсетио је на спортске догађаје који су обележили прошлу годину, пре свега на манифестације које је Спортски савез организовао у сарадњи са градском општином Младеновац. Он је истакао да је прошла спортска година била успешна што се видело по резултатима младеновачких спортиста.

Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за спорт, истакао је да ће општина Младеновац наставити са радом у области спорта у складу са усвојеном Стратегијом, што значи рад у четири области, школски спорт, спортска инфраструктура, аматерски и врхунски спорт. 

– У години која је била најтежа за нас, спортисти су то најмање осетили. Имали смо великих буџетских проблема али успели смо да одвојимо новац и за школски спорт и инфраструктуру. Није било све једно доћи у Спортски центар какав је био пре неколико година и какав је сада. Успели смо да консолидујемо ситуацију али нас чека још доста посла. Поносни смо на то што смо сва спортска дешевања успели да вратимо под окриље Спортског центра који је сваког дана пун младих људи. Видели смо да наша деца када имају исте услове као деца у Београду постижу много боље резултате, а имамо и ситуацију да су се у појединим спортовима покренули клубови који годинам нису радили – рекао је Спасојевић.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да се међу спортистима осећа као међу својима. Он се захвалио Милошу Тривуновић што се прихватио у једном тешком тренутку посла у Спортском савезу. 

– Мислим да смо кренули онако како треба и резултате очекујемо у наредним годинама. Као председник Привременог органа одлучио сам да једна од наших првих одлука буде награђивање заслужних спортиста на међународним такмичењима. Као спортиста знам да годи једна пажња јавности када уложите рад и труд у спорт којим се бавите. Желео бих да кажем да све ово може и боље јер мој посао као председника је и да критикујем. Очекујем од Спортског савеза да доносе нове пројекте, а новца ће бити. Бавићемо се изградњом и реконструкцијом ифраструктуре, улагањем у младе, желимо да по дефиницији спорт буде оно што јесте - витешко надметање у којем ће млади људи постати још бољи – рекао је Глишић.


Дане Корица, генерални секретар Спортског савеза Србије, рекао је да му је драго што у Младеновцу види толику вољу да се помогне спорту и нарочито деци која се баве спортом. 

– Спорт и школа су две ствари које могу да иду заједно и Спортски савез Србије подржава све ваше напоре. Мени је спорт дао живот. Био сам тежак инвалид, лежао у кревету, боловао од туберкулозе и након тога сам постао атлетичар и рекордер Југославије и кажем вам да ће за коју годину лекари да преписују бављење спортом као лек за здрав и дуг живот – истакао је Корица.

Награде спортистима су уручили Владан Глишић, председник општине Младеновац, Горан Спасојевић, члан Већа за спорт и Млађан Милић, директор Спортског центра и сам добитник награде за најбољег спортисту Младеновца 1985. године.

Награђени најуспешнији спортисти, клубови, тренери у 2016. години 

Иван Угриновић, Атлетски клуб "Младеновац" - Ветерани - појединачно, Скок у вис, Првенство Балкана у дворани – Букурешт, Првенство Балкана на отвореном – Нови Сад.

Драгиша Благић Атлетика, Атлетски клуб "Младеновац" - Ветерани - појединачно,  400м Првенство Балкана на отвореном – Нови Сад.

Јован Ћирић, Карате клуб "Младеновац" - Јуниори, Екипно - Регионално првенство Европе – Кочаели (Турска).

Јован Петровић, Карате клуб "Младеновац" - Јуниори - Екипно Првенство Балкана

Дубравка Живковић, Карате клуб "Младеновац" -  Кадети - Кате Међународни Турнир - Будимпешта.

Ивана Спасић, Карате клуб "Младеновац" - Пионирке - Борбе Трофеј Београда.

Тамара Димитријевић, Карате клуб "Младеновац" - Пионирке - КатеМеђународни Турнир - Будимпешта, Трофеј Београда.

Питулић Раде, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа", Србија ОПЕН – Београд, Куп Сарајева, Президент Куп – Београд, Меморијал рвача БИХ - Сарајево, Целспан Куп – Дебрецин (Мађарска)

Сретеновић Јелена, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" - Сениорке - Целспан Куп – Дебрецин (Мађарска).

Нина Недељковић, Клуб ритмичке гимнастике "Младеновац", Обруч - Пети међународни турнир у ритмичкој гимнастици "Трофеј Новог Сада"

Александар Милојевић, ММА, Борилачки клуб "Чопор" - Сениори 86 кг - Светски куп – Лавив (Украјина) 

Иван ЈАковљевић, ММА, Борилачки клуб "Чопор" - Сениори 78 кг - Светски куп – Лавив (Украјина)

Александар Радаковић, Стонотениски клуб "Младеновац" - Сениори - Турнир у Новом Саду, Турнир у Лазаревцу

Сава Ђорђевић, Атлетски клуб Младеновац - Првак Bеограда у дворани на првенству атлетских школа. Четири медаље у пливању са општинских првентава и прво место у фудбалу са екипом " Филкос" на Новогодишњем турниру у малом фудбалу.

Тамара Димитријевић, Карате клуб Младеновац - Прво место на првенству Србије, прво место на купу Србије,треће место на турниру у Будимпешти.

Илија Антић, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" - Првак Србије за млађе пионире, друго место на купу Србије за млађе пионире, прво место на "Трофеју Београда" и прво место на" Србија опену".

Александра Јанићијевић, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" - Прва на пресидент купу у Београду, друга на пвенству Србије за пионирке, победница купа Србије, прва на турниру у Сарејеву.

Лазар Јовановић, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" - Први на купу Србије, први на првенству Србије слободним стилом, други на првенству Србије у грчко римском стилу, први на међународном турниру победник Београда. 

Александра Милутиновић, Карате клуб "Гепард" - Првенство Србије 1. место, Куп Србије 1. место, Златно звоно 1. место, Ноћ Шампиона 1. место, првенство Балкана 3. место.

Милош Радојевић, Карате клуб "Младеновац" - Јуниорски репрезентативац Србије, Сребрена медаља на првенству Балкана, освајач злата на Купу србије, сребрна медаља на првенству Србије.

Милица Стевановић, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" - Друга на првенству србије, прва на пресидент купу у Београду, трећа на Целспан купу у Мађарској, трећа на трофеју Београда.

Филип Папић, Р.К.Љ.И.“Геџа“ - Трећи на првенству Србије у грчко римском и први у слободном стилу, други на Целспан купу, осми на првенству Европе.

Весна Адамовић, Р.К.Љ.И.“Геџа“ - Првак Србије, прва на међ.турниру победник Београда, друга на целспан купу у Мађарској.

Марко Антић, Карате клуб Младеновац - Сениорски репр.Србије, проглашен за најуспешнијег такмичара Београдског карате савеза, бронзана медаља на првенству Европе за сениоре, злато на премијер лиги у Салзбургу прво место на прв.Србије за сениоре.

Јелена Миливојчевић, Карате клуб Младеновац - Сениор. репр. Србије треће место на првенству Европе, треће место на европском регионалном првенству у Турској, друго место на првенству Србије.

Милош Тривуновић, Атлетски клуб Младеновац - Првак Балкана на 800м, 1500м и као члан штафете србије прво место. Оборио рекорд Балкана стар 39 година.

Сениорска екипа Одбојкашког клуба "Младеновац"

Слађана Стојковић, Карате клуб Младеновац - Мајстор каратеа IV дан. Радила са свим селекцијама Карате клуба Младеновац, тренирала освајаче медаља са Европског првенства Марка Антића и Јелену Миливојчевић. Допринела да Карате клуб Младеновац буде најуспешнији клуб у Србији у 2016.годину.

Специјално признање за промоцију Младеновачког спорта: Алекси Терзићу,бившем фудбалеру млађих селекција "ОФК Младеновац", а сада професионалном фудбалеру Фудбалског клуба "Црвена Звезда" и Огњену Добрићу, бившем кошаркашу "КК Младеновац", а сада кошаркашу "Црвене Звезде".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.