logo

Спорт

Кошаркаши "Космаја" победници Ускршњег турнира у Црној Гори

Кошаркаши "Космаја" победници Ускршњег турнира у Црној ГориКомбинована екипа КК "Космај", са три девојчице и два дечака, освојила је прво место на Ускршњем турниру у Бару који је организовао тамошњи клуб "Антивари". Срцем и знањем девојке и момци из младеновачког клуба "почистили" су са паркета далеко физички и технички јаче мушке екипе из Бара, Херцег Новог и Лесковца и у Младеновац се вратили са клупским пехаром али и личним признањима за најбоље играче турнира.

Председник и тернер клуба Зоран Милкић, каже да су окосницу екипе чиниле три девојчице и два момка, 1997. годиште и млађи, али да су пут Бара кренула и деца из школе кошарке КК "Космај".

– Поред наше екипе, учесници турнира су биле мушке екипе Херцег Новог, "Антивари" из Бара и екипа Лесковца. Тамо смо одиграли три утакмице са сваким од учесника. Први меч против тима Херцег Новог добили смо са 36 кошева разлике, другу смо несретно изгубили са пола коша и у трећој утакмици за прво место победили смо изузетно јаку екипу Лесковца у једној узбудљивој утакмици где је цела сала навијала за нас. Пошто је свако имао по једну победу требала нам је разлика од 6 поена, а ми смо их добили са осам разлике 60 : 52. Када смо ишли на турнир знао сам да су екипе "Антиварија" и "Лесковца" јаче од нас, физички и технички, али сам такође знао и то да су наше девојке изузетно ментално јаке и да умеју да се носе са притиском – каже Милкић.

Осим клупског пехара, "космајци" су били најбољи и у појединачној конкуренцији. Тако је за најкориснијег играча турнира и најбољег стрелца проглашн Тимотијевић Витомир, док су два најбоља одбрамбена играча Невена Јеремић и Марина Жујовић. Ксенија Милкић је проглашена за играча са најбољим шутем.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.