logo

Спорт

Ко напушта Српску лигу ?

Ко напушта Српску лигу ?Према писању спортског дневника "Спортски Журнал", на конференцији Српске лиге Београд, између осталих, покренуто је питање колико ће клубова испасти из овог ранга такмичења у којем се надмећу и наши клубови ОФК Младеновац и Шумадија из Јагњила.

И док Шумадија која се налази на 3. месту рутински приводи сезону крају, дотле се градски тим са "Селтерса" налази у неизвесној ситуацији. Наиме, четири кола пре краја ОФК Младеновац заузима 10. место са 31 бодом, четири више од претпоследњег ПКБ – а, и места које води у нижи ранг такмичења.

Војин Дворнић, председник Конференције клубова рекао је да такмичење тече у регуларним условима, те да се нада да ће тако бити и у последња четири кола.

– Имали смо неколико проблема у организацији утакмица : Палилулац – Телеоптик, Младеновац – Раднички и БАСК – Земун, али смо све санкционисали. Трка за прво и друго место још није завршена, а посебну пажњу морамо да поклонимо борби за опстанак – рекао је Петар Анукић, комесар за такмичење.

На састанку се огласио и секретар ОФК Младеновца, Дејан Ненадић :

– Да ли је тачно да ће, ако се другопласирана екипа кроз бараж пласира у виши ранг, у Српску лигу ући прве три екипе из београдске зоне ? То до сада није било – питао је Ненадић.

Представници клубова нашли су се у чуду као да никада нису чули или да нигде не пише за такву могућност, иако је у Билтену од 7. августа 2008. све лепо објашњено. На крају су тражили тумачење, а покушао је да помогне Зоран Башановић, представник Железничара рекавши да тумачење и пропозиције доноси ФС Србије.

Милош Марковић, генерални секретар ФС Београда дао је објашњење

– Из зоне ће у Спрску лигу два клуба, а трећи може само у случају да се из Прве лиге Србије не врати ни један клуб, а другопласирани из Српске лиге успешно прође бараж – истакао је Марковић. Како је Хајдук већ виђен српсколигаш тим је и дефинитивно отпала могућност да се и трећи зонаш нађе у вишем рангу.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.