• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Култура
Песма и игра нa Тргу Штампа
17. јул 2015.
 

Начелница Управе градске општине Младеновац, Гордана Миловановић, угостила је данас учеснике Међународног фестивала фолклора у Влашкој и пожелела им добродошлицу у нашу општину.

Фолклорни ансамбли из Србије, Грчке, Македоније, Италије, Шпаније и Републике Српске јуче се допутовали у Влашку где ће у наредна три дана приказати игре из својих земаља на Међународном фестивалу фолклора "Влашка 2015" који организује КУД "Шумадија" уз генерално покровитељство градске општине Младеновац.

Поздрављајући госте у име градске општине Младеновац, Миловановићева је рекла да јој представља задовољство и част што има прилику да угости и поздрави фолклорне ансамбле у нашем граду.

– Наша општина је једна од седамнаест градских општина Града Београда, није много велика али је смештена у једном крају који обилује изузетним природним лепотама и културно историјским споменицима.

Истакла бих и да смо прошле године добили од надлежног министарства статус бањског места због наше "Селтерс" бање, односно минералне воде која се користи као лековито терапијско средство. Желим вам пријатан и угодан боравак код нас јер је наше становништво љубазно и гостопримљиво и сигурна сам да ћете понети дивне и незаборавне успомене као и сваке године – рекла је Миловановићева.

Учесници фестивала похвалили су организатора и гостопримство које су затекли у Влашкој и Младеновцу. Зоран Јоцић из организационог одбора фестивала захвалио се на пријему као и градској општини Младеновац на покровитељству. Фолклорне групе су затим на градском тргу приказали само део богатог програма који ће се од вечерас наставити у Влашкој.