logo

Пољопривреда

Наставак поделе минералног ђубрива

altНа житно-сточној пијаци у Баташеву данас је настављена бесплатна подела минералног ђубрива из контигента од 80 тона који је градска општина Маладеновац добила из Републичких робних резерви.

Према речима Гордане Димитријевић Бјеличић, члана Већа градске општине Младеновац задужене за област пољопривреде, првог дана, ђубриво је дељено на пункту АТАС пољопривредницима из тог дела општине.

- По одлуци Министарства пољопривреде градска општина Младеновац је добила 80 тона ђубрива. Ово је други дан како делимо ђубриво, први дан смо поделили на АТАС-у селима Шепшину, Дубони и Сенаји и онима који су лоцирани ка том пункту. Други дан смо овде. Јавни позив је био расписан на који су се јављали сви који имају уписано воће у биљној структури. На основу тога, по препоруци Министарства пољопривреде извршен је прерачун. Највише се добијало за један хектар, без обзира колико имају, ако имају и више, а најмања површина је била 0,2 хектара. Што значи да ми имамо доста воћара који имају преко хектар али су добили за хектар. По броју људи који су се пријавили ми делимо по 400 килограма по хектару и мислим да су људи задовољни овом акцијом - рекла је Димитријевић Бјеличић и додала да општина Младеновац учествује на свим јавним позивима града Београда за подстицаје којих је ове године било четири и на основу којих су пољопривредници из наше општине добили око 45 милиона динара.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.