logo

Пољопривреда

Повећане субвенције за воћаре

altМинистарство пољопривреде објавило је измене Правилника о подстицајима за засаде воћака, винове лозе и хмеље. Изменема се уводе новине у роковима, површини засада и износу подстицаја.

Правилником о изменама и допунама Правилника о подстицајима програмима за унапређење конкурентности за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подршку подизања вишегодишњих производних засада воћака, винове лозе и хмеља, који је објављен крајем прошле недеље, по први пут се уводи почетни рок за подношење захтева за остваривање права на подстицај по овој мери.

Захтеви ће се од ове године подносити од 1.маја до 31.августа.

Новина је и да више нема ограничења у погледу максималне површине засада за који се могу оставрити подстицаји, изузети су и додатни подстицаји за книп саднице, док су на другој страни уведена додатна средства за набавку супстрата са сертификатом за класичан засад боровнице на банковима.

Повећани су и максмиални износи које корисник може да оствари у току једне календарске године и то са 3.000.000 на 5.000.000 динара – за набавку садница максимални подстицај је са 2.000.000 повећан на 3.500.000 динара, за набавку наслона, односно коља може oствaрити подстицај до 1.000.000, док је максимални износ за припрему земљишта односно набавку супстрата 400.000 динара.

За више информација посетите страницу (http://uap.gov.rs/pravilnici/mere-ruralnog-razvoja/pravilnik-o-podsticajima-programima-za-investicije-u-poljoprivredi-za-unapredjenje-konkurentnosti-i-dostizanje-standarda-kvaliteta-kroz-podrsku-podizanja-visegodisnjih-proizvodnih-zasada-vocaka-vinov/).

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.