• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Спорт
Викенд пешачења по Космају Штампа
10. децембар 2015.
 

Планинарски Клуб "Гребен", у склопу акције промоције планинарства, организује у суботу, 12. децембра, пешачење по Космају. Стаза је прилагођена свим учесницима, а окупљање заинтересованих је испред општине Младеновац у суботу у 10 сати. Превоз је бесплатан.

Како је најавио Мирослав Чолић, из ПК "Гребен", за рекреативце је предвиђена рута од 5 километара, а уколико буде интересовања организоваће се и друга група која ће пешачити деоницу од 12 километара. Планинарски Клуб "Гребен" позива све Младеновчане да искористе предстојећи викенд на најбољи и најздравији начин. Више информација на телефон 064/1983719.

Иначе, под покровитељством Града Београда и Градског Секретаријата за спорт и омладину (ГССО), Планинарски савез Београда добио је прилику да, организује планинарске активности у циљу промоције планинарства као идеалне рекреације за све узрасте и категорије: децу, омладину, одрасле, старије особе, особе за инвалидитетом, породице…

Планинарење је један од најздравијих спортова. Одвија се искључиво на отвореном, у природи, где је ваздух чист, а далеко од насељених места и загађених градова. Ово није сезонски спорт и може се одвијати у свако годишње доба. Ово је и рекреативни спорт јер се њиме могу бавити сви без обзира на узраст. Са сваким нашим активним одласком у природу ми се у градове враћамо здравији, јачи и пуни енергије за обављање свакодневних послова. Поред тога што нас одмара, утиче на добро здравље и повећава имунолошки систем.