logo

Актуелности

Плaнинарски клуб Гребен организовао акцију пешачења на Космају

Више од 300 људи из 14 планинарских клубова Србије и Републике Српске учествовало је у дружењу и шетњи по Космају у акцији Планинарског клуба „Гребен“ „Шетња Деспотовим стазама“.
 
Окупљене Младеновчане и госте из Новог Сада, Београда, Пожеге, Ариља, Вишеграда, Смедеревске Паланке, Аранђеловца, Лајковца, Смедерева, Алексинца, Горњег Милановца, Параћина, Јагодине и Ивањице, на старту акције, поздравио је председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић.
 
„Oво је један од начина да се промовише планина Космај и туристички потенцијали Младеновца. Општина ће и у наредом периду подржати манифестације PK "Greben" како бисмо, између осталог, заједно промовисали Космај и ову планину приближили, не само Младеновчанима, него и људима из целе Србије. Урадили смо план пешачких стаза и врло брзо ће почети обележавање истих“, рекао је Глишић.
 
Добродошлицу учесницима пожелео је председник Планинарског клуба Гребен, Бранко Марковић, а акцију је званично отворио Александар Марковић, делегат Планинарског савеза Србије, имајући у виду да је ова активноста ушла у распоред Савеза и постала републичка.
 
Учесници шетње обишли су манастире Павловац и Кастељан, видиковац, Спомен костурницу као и Споменик палим борцима у Другом светском рату. На крају акције, организован је ручак и додела захвалница појединцима и клубовима.
 
На затварању акције, КУД „Љубомир Ивановић - Геџа“ из Ковачевца извео је традиционалне игре из Србије.
Grebensetnja1
Grebensetnja2
Grebensetnja3
Grebensetnja4
Grebensetnja5
Најмлађи учесници шетње били су малишани из Предшколске установе Гимназион из Чачка, а све време акције били су присутни и чланови Горске службе спасавања Србије.
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.