logo

Aktuelnosti

Planinarski klub Greben organizovao akciju pešačenja na Kosmaju

Više od 300 ljudi iz 14 planinarskih klubova Srbije i Republike Srpske učestvovalo je u druženju i šetnji po Kosmaju u akciji Planinarskog kluba „Greben“ „Šetnja Despotovim stazama“.
 
Okupljene Mladenovčane i goste iz Novog Sada, Beograda, Požege, Arilja, Višegrada, Smederevske Palanke, Aranđelovca, Lajkovca, Smedereva, Aleksinca, Gornjeg Milanovca, Paraćina, Jagodine i Ivanjice, na startu akcije, pozdravio je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.
 
„Ovo je jedan od načina da se promoviše planina Kosmaj i turistički potencijali Mladenovca. Opština će i u naredom peridu podržati manifestacije PK "Greben" kako bismo, između ostalog, zajedno promovisali Kosmaj i ovu planinu približili, ne samo Mladenovčanima, nego i ljudima iz cele Srbije. Uradili smo plan pešačkih staza i vrlo brzo će početi obeležavanje istih“, rekao je Glišić.
 
Dobrodošlicu učesnicima poželeo je predsednik Planinarskog kluba Greben, Branko Marković, a akciju je zvanično otvorio Aleksandar Marković, delegat Planinarskog saveza Srbije, imajući u vidu da je ova aktivnosta ušla u raspored Saveza i postala republička.
 
Učesnici šetnje obišli su manastire Pavlovac i Kasteljan, vidikovac, Spomen kosturnicu kao i Spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu. Na kraju akcije, organizovan je ručak i dodela zahvalnica pojedincima i klubovima.
 
Na zatvaranju akcije, KUD „Ljubomir Ivanović - Gedža“ iz Kovačevca izveo je tradicionalne igre iz Srbije.
Grebensetnja1
Grebensetnja2
Grebensetnja3
Grebensetnja4
Grebensetnja5
Najmlađi učesnici šetnje bili su mališani iz Predškolske ustanove Gimnazion iz Čačka, a sve vreme akcije bili su prisutni i članovi Gorske službe spasavanja Srbije.
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.