logo

Актуелности

Проширење улице за Село Младеновац

Проширење улице за Село МладеновацУлица Краљице Марије, једна од најужих улица у вароши, која је представљала дугогодишњи проблем и безбедносни изазов како за возаче, тако и за пешаке, коначно је стигла на ред за обнову – Механизација и радници предузећа "Ратко Митровић" започели су средином недеље компелтну обнову улице и њено проширење, на око 700 метара дужине ка Село Младеновцу (од Комуналног до "Лапиних").

Инвеститор целог посла реконструкције је Град Београд преко свог Јавног предузећа"Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу". Извођач радова је грађевинско предузеће "Ратко Митровић", а вредност посла је око 30 милиона динара. Према речима Надзорног органа комплетни радови би требало да буду завршени за три месеца.

Са чланом Општинског већа за грађевинарство и урбанизам, Драганом Марковићем , обишли смо радова и добили конкретне информације око будуће изгледа улице.

– Ово је наставак реконструкције једне од најважнијих саобраћајница у Младеновцу. Радови на новом изгледу улице се обављају у дужини од око 700 метара, а паралелно се обнавља и комплетне подземна инсталација. Сам коловоз бити проширен на 6 метара, са изградњом тротоара од 1,5 метара ширине са обе стране улице . Очекујем да посао буде добро одрађен и да ово постане једна од нејквалитетнијих улица у нашем граду. Још једна од новина је та да је пројектом на крају деонице (раскрсница код Лапиних) предвиђена изградња кружног тока . Имајући у виду да је ова улица била доста уска што је стварало доста проблема како возачима, тако и пешацима, након завршеног посла "обе стране" ће бити на добитку, пре свега на самој безбедности одвијања саобраћаја – рекао је Марковић и додао да ће део по део улице ће бити затваран и тако реконструисан.

Што се тиче режима саобраћаја, према Марковићевим речима, део улице који се тренутно ради биће затворен за саобраћај од 20. марта до 20. априла , а по посебном плану режима саобраћаја затим ће се прећи на следећу деоницу улице тако да ће режим затварања за саобраћај пратити обнову саобраћајнице.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.