logo

Актуелности

Повезивање четири нова бунара у систем водоснабдевања

 

На водоизворишту Рајковац у току су радови на изградњи још једног бунара за потребе водоснабдевања становника општине Младеновац. Према речинма извођача радова, посао ће бити завршен до краја месеца.

Екипе ЈКП „Младеновац“ пре почетка лета преконтролисаће инсталације и комплетну водоводну мрежу, а почетком  јуна повезаће у систем четири нова бунара. Капацитет воде биће повећан за око 20 литара у секунди.

„Општина Младеновац је издвојила значајна средства како би систем водоснабдевања током лета могао неометано да функционише. Изградњом овог бунара добићемо још 4 до 6 литара воде у секунди . Ове године смо завршили копање још једног бунара на изворишту Кокорин у Месној заједници Влашка и опремили бунар на водоизворишту Брестовица у Ковачевцу. Наредних дана један по један бунар биће укључени у систем водоснабдевања. Са бунаром који је ископан прошле године на изворишту Рајковац, имаћено 4 нова бунара са додатних 20 литара у секунди што је довољно да ово лето дочекамо спремни“, рекао је председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић.

Подсетимо,  општина Младеновац потписала је са ЈКП „Београдски водовод и канализација“ уговор o пројектовању секундарне водоводне мреже за 12 младеновачких села која до сада нису била у систему водоснабдевања. Пројектовање ће бити завршено до краја године, изградња водоводне мреже у укупној дужини од око 160 километара у 2023. години, како би се 2024. Младеновац прикључио на магистраллни водовод Макиш – Младеновац.

Vodovodrajkovac1
Vodovodrajkovac2
Vodovodrajkovac3
Vodovodrajkovac4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.