logo

Актуелности

Бесплатне екскурзије за ученике од првог до четвртог разреда

 

За ученике младеновачких основних школа од првог до четвртог разреда екскурзије су бесплатне и у потпуности их финансира Општина Младеновац. Одлуку о финансирању екскурзија за младеновачке основце донела је Скупштина општине Младеновац још 2020. године.

„Одлуку о финансирању ексурзија ученика од првог до четвртог разреда донели смо још пре две године, али оне нису биле организоване због познате епидемиолошке ситуације. У марту ове године Министарство просвете је дало препоруку да су се стекли услови за организацију ђачких екскурзија које су за родитеље и децу од првог до четвртог разреда бесплатне, односно, све трошкове финансира општина Младеновац, каже председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић који је, заједно са чланом Већа ресорно задуженим за образовање, Дејаном Степановићем, испратио на екскурзију ученике четвртог разреда Основне школе „Момчило Живојиновић“.

Све основне школе на територији општине Младеновац реализоваће екскурзије до краја овог месеца, рекао је Глишић и додао да ће Општина Младеновац наставити да финансира ексурзије за ученике нижих разреда основних школа као и да ће настојати да у  наредном периоду определи средства и за финансирање ђачких екскурзија ученика од петог до осмог разреда.

Родитељи који су испратили децу на једнодневни излет у Ресавску пећину изразили су задовољство одлуком општине да финансира екскурзије и нагласили да овакав потез локалне самоуправе много значи за њихове кућне буџете.

Izletdjaci1
Izletdjaci2
Izletdjaci3
Izletdjaci4
Izletdjaci5
Izletdjaci6
Izletdjaci7

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.