logo

Актуелности

Почела комплетна реконструкција Градског центра за социјални рад

 

Градски центар за социјални рад, одељење Младеновац, комплетно се реконструише после 37 година, а вредност радова је преко 25 милиона динара, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

Градски центар за социјални рад у Младеновцу почео je са радом 1985. године и има више од 4.500 корисника и 20 запослених. Величина објекта, чије реновирање је у току, износи 588 квадратних метара са 24 просторије. У објекту се налази укупно 18 канцеларија, сала за састанке са собом за контролисано виђање, просторија архиве, техничке просторије и просторије за дневни одмор запослених.

На објекту се изводе радови демонтаже, зидарски, кровопокривачки, лимарски, подополагачки, молерско-фарбарски, столарски, машински, електроинсталације и други радови.

Предвиђени су радови на комплетном спољашњем уређењу, који ће обухватати побољшавање услова приступачности за особе са инвалидитетом, уређење пешачких стаза, формирање паркинга унутар дворишта постављањем растер бехатон плоча преко постојеће зелене површине, као и ограђивање дворишта постављањем система за контролу приступа. Остатак зелених површина се уређује и озелењава новим травњаком, а постојеће ниско и високо зеленило на парцели се уређује и освежава. Радовима је предвиђена санација крова, обнова фасаде, замена столарије, реновирање тоалета, а предвиђено је и комплетно опремање објекта новим намештајем и потребном опремом.

„На овај начин Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту показују да континуирано спроводе одговорну социјалну политику. Нови објекат ће у великој мери да олакша и убрза корисницима социјалних услуга процес остваривања њихових права и потреба. Наш циљ је да унапредимо изглед и саму функционалност центара за социјални рад, како би запослени на најбољи могући начин могли да пружају помоћ грађанима којима је то најпотребније. Важно је да напоменем да ће Градски центар за социјални рад у Београду – одељење Младеновац, због реконструкције објекта па све док трају радови бити привремено измештено у објекат Центра за културу и туризам Младеновац, Улица војводе Путника 7, тако да ће сваки суграђанин којем је наша помоћ или подршка потребна исту моћи несметано да добије“, рекла је секретарка градског Секретаријата за социјалну заштиту, Наташа Станисављевић.

Она је подсетила да је у протеклом периоду реконструисано и адаптирано више од 50 одсто објеката Градског центра за социјални рад.

„На тај начин доприносимо бољем и квалитетнијем пружању услуга и спровођењу права из области социјалне заштите, а самим тим и побољшавамо услове рада наших запослених“, закључила је Станисављевићева.

Obnovacsr1
Obnovacsr2
Obnovacsr3
Obnovacsr4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.