logo

Актуелности

Питомци Школе резервних официра из Билеће на скупу у Младеновцу

Питомци Школе резервних официра пешадије „Билећа“, представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде и представници Управе за традицију, стандард и ветерана Министарства одбране Републике Србије посетили су Градску општину Младеновац поводом годишњице битке.


На пријему који је организован у великој сали општине, госте из бившх југосовнеских република поздравио је председник општине Владан Глишић, захвалио им се на посети и пожелео угодан боравак у Младеновцу.


Овом приликом представницима удружењима, заслжним појединцима и Градској општини Младеновац уручене су захвалнице за сарадњу и допринос реализацији активнсти удружења.


Удружење Школе резервних официра „Билећа“ баштини традицију српске војске, а скуп у Младеновцу је инициран због важности Варовничке битке и њене улоге у склопу Колубарске битке.


Питомци из Билећке школе, захваљујући врхунској оспособљености за дужности командира, њену славу пронели су по јединицама широм целе Југославије за време свог постојања од 1956. до 1992. године. Билећа је ишколовала 108 класа питомаца, односно нешто мање од 60.000 припадника .


Србија је прва формирала удружења грађана ШРОП „Билећа“ још 2013. године, а потом и Словенија и остале бивше југословенске републике.

 

Pitomci1
Pitomci2
Pitomci3
Pitomci4
Pitomci5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.