logo

Актуелности

Сајам запошљавања у Младеновцу

Национална служба за запошљавање – филијала Младеновац и Градска општина Младеновац организовали су данас Сајам запошљавања који се одржао у Спортском центру. Двадесет фирми из Младеновца понудили су 160 слободних радних места за више стотина незапослених суграђана који су данас обишли сајам.

Незапосленим Младеновчанима се обратио Горан Михајловић, директор НЗС - Младеновац који је изразио задовољство одзивом фирми.

– Мени је изузетно драго што је велики број незапослених лица данас овде са нама и што препознаје сајам као прилилику да на једном месту успостави контакт са великим бројем послодаваца – рекао је Михајловић и додао да су  Сајмови запошљавања веома важни јер скраћују процес запошљавања радника.

Иначе, данашњи сајам су отворили Дејан Чокић, заменик председеника општине Младеновац и Драгана Конаков - Радовановаћ, дирекорка београдске филијале Националне службе за запошљавање.

– Драго ми је што смо да успели да вас окупимо на једном месту са свим знањем које имате и жељом да радите. Међутим, жао ми је што многи од вас већ годинама чекају на први посао. Верујем да ће се до затварања данашњег сајма то променити. Пошто сам и ја послодавац који запошљава раднике знам за све проблеме са којима се сусрећу моје колеге од којих су данас многи присутни. Поштоване колеге вама желим да данас пронађете раднике који ће својим односном према послу унапредити ваше фирме – рекао је Дејан Чокић, заменик председника општине Младеновац.

Он је као велику ствар за општину Младеновац истакао недавну посету Драгана Ђиласа, градоначелника Београда.

– Градоначелник је рекао да ће у наредном периоду свака фирма која запосли новог радника са територије општине Младеновац добити директно од града Београда субвенцију од 6.000 до 8.000 евра. Верујем да ћемо кроз наредне четири године уз помоћ градоначелника успети да смањимо број незапослених у Младеновцу.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.