logo

Актуелности

Нове надлежности "ДИП" - а

Чланови Већа градске општине Младеновац данас су подржали предложене измене и допуне које се тичу Одлуке о јавним признањима као и измене Одлуке о оснивању ЈП "ДИП Младеновац". Такође, дата је сагласност и на измене у Статуту овог јавног предузећа.

Поред већ усвојене измене да се Јавно признање може доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима општине, и док му траје мандат, данашњим изменама је уведено ново јавно признање. Поред постојећих општинских признања – Грба, Малог грба, Повеље, Захвалнице и Плакете градске општине Младеновац предлаже се увођење новог признања : "Почасни грађанин градске општине Младеновац"

Звање "Почасни грађанин градске општине Младеновац" се додељује за достигнућа и дела која су од значаја за изузетан допринос развоју и општем напретку градске општине Младеновац, изградњи хуманих односа међу људима, развоју сарадње, пријатељских, привредних, културних односа између Градске општине Младеновац и других општина и градова у земљи или иностранству. Додељује се појединцу, држављанину Републике Србије или страном држављанину, а о додели звања "Почасни грађанин градске општине Младеновац", као и Плакете, одлучује председник градске општине Младеновац и без предходно поднете иницијативе.

Новине у измењеном Статуту ЈП "ДИП Младеновац" односе се пре свега на проширење круга надлежности овог предузећа. Тако је већ постојећем низу надлежности овог предузећа придодато, између осталог, и старање о уређивању сеоских гробаља, одржавању заједничких делова стамбених зграда и уређивању центара сеоских месних заједница.

Измене су донете због исказане потребе грађана за решавањем стамбено-комуналних проблема, пре свега одржавање стамбених зграда, уређивање центара сеоских месних заједница и сеоских гробаља.

Како би "ДИП" могао да ради на решавању ових проблема Веће је усвојило измене и допуне Одлуке о оснивању ЈП "ДИП Младеновац" што је условило и измене Статута овог јавног предузећа.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.