logo

Актуелности

Сахрањене жртве злочина у Великој Иванчи

После опела испред цркве Светог великомученика Димитрија, тринаесторо наших трагично настрадалих суграђана сахрањено је данас на сеоском гробљу у Великој Иванчи.

Родбина, пријатељи и мештани Велике Иванче опростили су се данас од тринаесторо жртава злочина који је пре три дана починио Љубиша Богдановић.

Опелу које је у црквеној порти служио епископ шумадијски Јован и свештенство Српске православне цркве присуствовало је преко хиљаду грађана. По завршетку опела поворка се упутила на сеоско гробље где су сахрањена тела настрадалих.

Поред многобројних грађана, опелу су присуствовали и Владимир Божовић, државни секретар МУП-а, Александар Антић, председник Скупштине града Београда, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Живорад Милосављевић, председник општине Сопот.

Епископ шумадијски Јован рекао да сви треба да се запитамо како живимо, да ли бринемо о другима и да ли смо спремни на жртвовање, праштање и љубав.

– Молитва и вера ће нам помоћи да се одржимо како у радости, тако и у тузи.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Владимир Божовић, рекао је да овај трагичан догађај треба да буде позив на солидарност, љубав, праштање и наду.

– Србија је навикла на страдња и зато су нам више него икада потребни солидарност и јединство – рекао је Божовић.

Данас је на територији градске општине Младеновац Дан жалости.


 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.