logo

Актуелности

Посета побратимској општини Горња Радгона

Делегација градске општине Младеновац предвођена председником Дејаном Чокићем присуствовала је прослави и свечаностима организованим у побратимској општини Горња Радгона, поводом 1. октобра, Дана општине.

Традиционално пријатељство и побратимске везе две општине трају готово 40 година, на шта је у свом обраћању присутним званицама указао жупан општине Горња Радгона, Антон Кампуш. Изражавајући жељу да се очувају и ојачају везе између Младеновца и Горње Радгоне, господин Кампуш је посебно истакао значај међуљудских односа који су се развили у трајна пријатељства.

Подсетићемо да је Скупштина градске општина Младеновац ове године, на свечаности обележавања 2. августа, Дана општине Младеновац, Антону Кампушу, доделила звање Почасни грађанин градске општине, за изузетан допринос унапређењу пријатељских односа, привредне и културне сарадње између Младеновца и Горње Радгоне.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, такође се осврнуо на вишедеценијско побратимство. Он је нагласио да се Младеновчани одавно у Горњој Радгони не осећају као гости и да је императив у данашње време опште кризе очувати заиста битне и вредне ствари, а то је дубоко и трајно пријатељство Младеновчана и мештана Горње Радгоне.

Свечани програм био је увеличан концертом плех-оркестра Горње Радгоне који је прослављао јубилеј, 90 година постојања, тако да су том приликом добили и пригодне награде.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.