logo

Актуелности

Почело чишћење канала "Серава"

Јавно водопривредно предузеће "Београдводе" започело је данас чишћење мелиорационог канала "Серава" на потезу од фабрике "Драпшин" од улива у реку Луг. Канал ће бити очишћен од муља, отпада и околног растиња у дужини од око 700 метара.

Чишћење мелиорационог канала "Серава", који служи за одбрану од поплава, обавља се преко уговорених радова са Министарством пољопоривреде, шумарства и водопривреде.

На захтев градске општине Младеновац ЈВП "Београдводе" ће овај посао вршити у оквиру програма за хитне интервенције.

Како нам рекао Владан Глишић, члан Већа за комуналну делатност и развој јавних предузећа, вредност посла чишћења овог канала, који је у систему одбране од плављења обрадивих површина, је око 1.500.000 динара, а завршетак радова се очекује до краја ове недеље.

– Највећи проблем је што се на том делу канала створио чеп због којег је долазило до плављења домаћинстава у горњем делу, изнад "Ласте". Чишћењем овог потеза омогућава се нормалан проток воде и заштита од плављења у целом драпшинском насељу. Следеће локације које су у плану за чишћење су Кланички канал испод Карађорђеве улице, поток Алинац и још неколико мелиорационих канала који стварају проблеме становништву које живи у њиховој околини – најавио је Глишић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.