logo

Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс буџета

Одборници Скупштине градске општине Младеновац на седници одржаној 4. новембра, усвојила је свих 15 тачака дневног реда, међу којима и ребаланс буџета.

Седници је присуствовало 43 одборника који су за око три сата "прошли" кроз свих 15 тачака дневног реда. Све тачке су усвојене. Одборници су усвојили предлог да се расправа о ребалансу буџета и извештају о извршењу буџета за период јануар-септембар 2014. године, воде заједно.

Усвојеном одлуком о ребалансу, буџетска средства утврђена су у износу од 525.327.052 динара који се увећава за износ од 15.594.864 динара. Критике опозиционих одборника упућене на досадашње ребалансе поновиле су се и код овог ребаланса буџета. Критиковане су субвенције за јавна предузећа које су према мишљењу одборника опозиције превисоке, као и мало издвајање за пољопривреду. Такође, упућена је замерка да је цео буџет фиктиван базиран на предвиђеним приходима који су, по мишљењу опозиције, нереални и неоствариви.

Одговорајући на питања и критике одборника о висини субвенција за јавна предузећа, Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије, рекла је да је општина Младеновац једина приградска општина која преко јавних предузећа плаћа субвенције за материјално угрожено становништво. Она се није сложила да је буџет фиктиван, већ плански, односно да је пројектован у зависности од остварених прихода.

У наставку седнице, Скупштина је дала сагласност на ребалансе програма пословања Спортског центра, ЈП "ДИП Младеновац" и ЈКП "Младеновац". Такође, одборници су дали сагласност и на овогодишње посебне програме пословање за ЈКП "Младеновац" и ЈКП "Пијаце Младеновац".

На основу обављеног јавног конкурса, одборници су за директора Јавно комуналног предузећа "Младеновац" именовали Оливеру Максимовић, дипл.инг.технологије.

Усвојено је и решење о разрешењу Оливере Милошевић дужности члана у Надзорном одбору ЈКП "Младеновац", а на њено место именован је Душан Пекић, потпоручник пешадије.

Скупштина је усвојила закључак о финансирању израде Плана детаљне регулација за комплекс Селтерс и Кораћичке бање у Младеновцу. У образложењу предлога одлуке се, између осталог, истиче да је " ... наведени План неопходан градској општини Младеновац, јер је то у њеном интересу, односно интересу грађана градске општине Младеновац, те да сва планска документа која третирају ову локацију предвиђају да она буде окосница развоја бањског туризма, а како се развој општине Младеновац заснива на унапређењу пољопривреде и туризма, то би се створили услови за прогрес саме општине Младеновац."

Одборник Микан Миросавић (СНС) поздравио је ову одлуку и додао да је овај план позитиван за развој општине Младеновац. У оквиру расправе по овој тачки, председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, се захвалио одборнику Миросавићу јер је на прави начин разумео суштину ове одлуке. Чокић је одговорио да ће, према његовој процени, израда плана коштати између 500.000 и 700.000 динара, а да ће донети вишеструку корист за Младеновац који мора да се развија као туристичко место. Он је додао да је на том потезу планирана изградња трим и бициклистичке стазе, као и да Селтерс у марту следеће године почиње изградњу отовреног базена за термалном водом.

 

Одборницима је достављен одговор Министарства здравља Републике Србије на упућену Иницијативу грађана за отварање хируршке ординације при Дому здравља. У датом одговору закључује се да на основу Уредбе о Плану мреже здравствених установа произилази да у склопу Дома здравља није могуће организовати специјалистичку хируршку делатност.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.