logo

Актуелности

Обнова споменика посвећених Првом светском рату

Поводом 100. годишњице обележавања Првог светског рата, Министарство за рад, запошљављање, борачка и социјална питања у сарадњи са Заводом за заштиту споменика из Београда финасира радове у Младеновцу на обнови и поправци спомен обележја посвећених Првом светском рату.

Како нам је рекао Драган Марковић, помоћник председника општине, на територији градске општине Младеновац прошле године је обављена поправка споменика на Варовницама, спомен чесме у Малој Врбици као и споменика у дворишту основне школе у Селу Младеновцу.

– Ове године приводе се крају радови на рестаурацији споменика Српском ратнику у центру Младеновца, обнови спомен чесми у Доњој Дубони, Шепшину и Рајковцу и споменика у црквеним портама у Влашкој и Кораћици. До краја године текући радови би требало да буду завршени – каже Марковић.

Свакако је да ће по завршетку ових радова, споменици из Првог светског рата, као чувари колективног сећања на људе, места и догађаје, бити видљивији и уређенији. Иначе, на појединим местима постављене су табле и јарболи, а по завршетку радова представницима општине биће уручене српске заставе.

Радови на бројним спомен обележијима из Првог светског рата, на територији наше општине, наставиће се и у 2015. години.

 

 

 

СПОМЕН ЧЕСМА У РАЈКОВЦУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОМЕНИК У ПОРТИ ЦРКВЕ У ВЛАШКОЈ

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОМЕН ЧЕСМА У ШЕПШИНУ

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОМЕН КОМПЛЕКС "ВАРОВНИЦЕ"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.