logo

Актуелности

Обавештење - Упозорење на обилне падавине

Република Србија
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Број: 161 -
Датум: 03.03.2015. године
Б е о г р а д

 

Управама и Одељењима за ванредне ситуације (1-27)
- начелницима Управа и начелницима Одељења -

 

ПРЕДМЕТ: Обавештење

 

У циљу предузимања оперативних и превентивних мера одбране од поплава, сходно добијеном метеоролошком и хидролошком упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, потребно је обавестити команданте окружних, градских и општинских Штабова за ванредне ситуације на територији Ваше надлежности, да предузму све активности у спровођењу оперативних и превентивних мера, a у склопу јединственог система заштите и спасавања, нарочито на предузимању мера на одбрани од поплава на водотоковима другога реда и спречавању појаве "урбаних поплава" (превентивно извршити обиласке критичних локација на водотоковима другога реда, предузети адекватне мере на отклањању уочених недостатака као што су пропусти, мостови, спречити могућа загушења протицајних профила водотокова и превентивно чишћење свих сливних места на градским канализационим системима итд), у сарадњи са надлежним инспекцијским и комуналним службама јединица локалних самоуправа.

На основу добијеног метеоролошког упозорења од стране РХМЗ-а, "УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ (до 06.03.2015.године.) У четвртак (05.03) и током ноћи на петак (06.03) у већини места од 20 до 30mm кише, а на југозападу и западу Србије, у Срему, Шумадији и на подручју Београда локално и преко 60mm за 24h. У брдско-планинским пределима у четвртак (05.03) и петак (06.03) очекује се око 30 cm влажног снега, а због појачаног северозападног ветра и појава вејавица и снежних наноса", и хидролошког упозорења од стране РХМЗ-а, "На свим водотоцима у Србији се у периоду од 05. до 08. 2015 марта очекују умерени и већи порасти водостаја. Већи порасти водостај се очекују на Колубари, Тамнави, Убу, Љигу, као и на Лиму, Јадру и горњем току Јужне Мораве. Умерени порасти водостаја очекују се на банатским водотоцима, Јасеници, Кубршници, сливу Западне Мораве са притокама као и на Млави, Пеку и Тимоку".

О предузетим активностима редовно достављати извештаје Сектору за ванредне ситуације преко Националног центра 112 (Републичком центру за обавештавање) на e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Предраг Марић с.р.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.