logo

Актуелности

Геџин турнир у "Шумицама"

 

Поводом 29. Међународног рвачког турнира "Љубомир Ивановић Геџа" који ће се одржати од 8. до 10. маја у Спортском центру "Шумице", Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, угостио је представнике организационог одбора турнира.

Међународни турнир у грчко римском стилу "Љубомир Ивановић Геџа" одржаће се предстојећег викенда у Спортском центру "Шумице", у организацији Рвачког клуба Партизан. Учешће су најавили такмичари из двадесет земаља. Спонзори турнира су Град Београд, Министарство омладине и спорта и градска општина Младеновац.

Гости градске општине Младеновац, данас су били представници Рвачког клуба "Партизан", техничког организатора турнира, као и пријатељи и родбина чувеног српског рвача пореклом из Ковачевца. Данашњем пријему су присуствовали Горан Касум, бивши репрезентативац, овогодишњи промотер турнира, Драган Ивановић, син Љубомир Ивановић Геџа и Љубомир Жакула, директор ИПЦ центра.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да општина упркос тешкој материјалној ситуацији помаже турнир.

– Ми смо помогли турнир са скромним средствима од 100.000 динара, али на жалост нисмо у стању да вратимо турнир у Младеновац јер Спортски центар не може да испуни стандарде једног таквог такмичења. Времена су таква каква јесу, али се надам да ћемо у будућности моћи да вратимо Геџин турнир у Младеновац јер веће спортско име од Геџе немамо и чисто сумњам да ћемо га икад имати. Одужили смо се како смо могли, трг у Ковачевцу носи Геџино име као и наш Спортски центар, а од недавно и КУД у Ковачевцу носи његово име. Такође, општина Младеновац помаже и наш рвачки клуб у мислим да су задовољни – рекао је Чокић.

Горан Касум, промотер турнира, очекује добру посету и јаку конкуренцију.

– Биће доста познатих имена и признатих асова. Овај турнир је веома значајан за рвање у Србији јер је то прилика да видимо најбоље светске рваче али и наше такмичаре у једној јакој конкуренцији. Ми нисмо у ситуацији да наше рваче шаљемо по светским турнирима и зато овакво надметање на нашем терену има посебан значај – рекао је Касум и позвао све заинетресоване да посете турнир јер ће имати прилику да виде квалитетне борбе. Касум се захвалио Чокићу и општини Младеновац на која традиционално подржава турнир од његовог оснивања.

По завршетку пријема, положени су венци на бисту Љубомира Ивановића Геџе испред Спортског центра, Геџину бисту на тргу у Ковачевцу и на гроб чувеног рвача на месном гробљу у Ковачевцу.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.