logo

Актуелности

Безбедност у саобраћају - Трибине за младе и родитеље

 

 

Удружење "Безбедност саобраћаја у локалној заједници" и градска општине Младеновац организују трибине намењене младим учесницима у саобраћају старости од 16 до 30 година и родитељима са малом децом. Трибине ће се одржати 20. јуна од 15 сати за родитеље и од 17 сати за младе, у великој сали ГО Младеновац.

Трибине се одржавају у оквиру шире кампање "Паметне улице Младеновца" која има за циљ едукацију и превентивно деловање како би се смањио све већи број саобраћајних незгода. Циљно је намењена младима јер истраживања показују да саобраћајне незгоде представљају најчешћи узрок смрти популације до 35 година старости. У Младеновцу трећину од укупног броја страдалих у саобраћајним незгодама чини популација од 16 до 30 година старости.  Учесници трибине имаће прилику да се инфоримшу о актуелном саобраћајно безбедносном стању на младеновачким улицма али и добију одговоре на питања који су главни разлози страдања младих људи, колико годишње свака породица сноси трошкове саобраћајних незгода,колико је људи страдало у Младеновцу, које су последице прекорачења брзине, како појас спашава живот и како и мале количине алкохола утичу на вожњу.

Безбедност деце у саобраћају, дечија аутоседишта – Трибина је намењена родитељима са малом децом. Према статистичким подацима деца у Младеновцу најчешће страдају као путници у возилу. Са друге стране, истраживање индикатора спроведено током 2014. године указује на чињеницу да је употреба система заштите деце у возилу на веома ниском нивоу. 

Проценат правилно превожене деце до 3 године старости у Младеновцу (насеље) износи око 55%, док се деца узраста од 4 до 12 година правилно превозе у 11% случајева. Проценат употребе система заштите код деце, при превожењу ван насеља је испод 1%. 

Зашто у већој мери мислимо на млађу децу ? Зашто је важно користити системе заштите? Које су последице некоришћења седишта за децу ? Да ли је морално да се као родитељ вежете појасом, а дете изложите ризику ? Да ли уопште правилно користите седишта за децу ? На који начин лако доћи до седишта и како изабрати адекватно, ово су само су нека од питања на које ћете добити одговоре на трибини од водећих стручњака из области безбедности саобраћаја. Трибину организује Општина Младеновац и Удружење „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.