logo

Актуелности

Привремени орган гласао о јавним признањима

 

 

Чланови Привременог органа градске општине Младеновац данас су одржали трећу седницу на којој се, између осталог, одлучивало о додели општинских јавних признања и Плакета градске општине Младеновац.

Ступањем на дужност Привременог органа по истеку техничког мандата дотадшњих органа градске општине Младеновац, ово тело је преузело надлежности и овлашћења Скупштине градске општине Младеновац, Већа и председника ГО Младеновац. У складу са постојећим овлашћењима Привремени орган је данас гласао о Предлогу Одлуке о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2015. годину.

Весна Милић Сјеран, секретар Привременог органа, рекла је да је за доделу јавних признања био расписан конкурс по којем је надлежна Комисија одлучивала и донела предлоге. Она је додала да је поступак спроведен у потпуности у законом, тако да није спорно да је сада у надлежности Привременог ограна, који је преузео надлежности распуштене Скупштине градске општине Младеновац, да се предлози изгласају и јавна признања доделе.

Привремени орган је једногласно донео Одлуку о додели јавних признања на предлог Комисије за доделу јавних признања по којој се Јавно признање Грб градске општине Младеновац додељује Храму успења Пресвете Богородице у Младеновцу за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине. Јавно признање Мали грб градске општине Младеновац додељује се Небојши Симићу из Младеновца, за изузетне резултате остварене у области криптографије и чувања података (информатика и рачунарство). Јавно признање Повеља градске општине Младеновац додељује се Душку Павловићу, пољопривредном произвођачу из Дубоне, за изузетне резултате остварене у току претходне године у области пољопривреде.

У оквиру друге тачке, Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлука о додели Плакета градске општине Младеновац донетих 13.7.2015. године, Весна Милић Сјеран, секретар Привременог органа, објаснила је да након 12. јула све одлуке које су донели органи којима је истекао технички мандат нису у складу са законом. Ово се односи и на Одлуке о додели Плакета које у складу са законом бивши председник општине није био овлашћен  да доноси.

Владан Глишић, председник Привремног органа, је рекао да су за разлику од доделе Грба општине, Малог грба и Повеље, који су процедурално и законски исправно обављењне, додела Плакета није спроведена у складу са законом.

– Затечено стање је такво да није све одрађено како треба. Проблем је што је све урађено 12. јула када бивши председник није био надлежан да то чини. Не видим зашто то није урађено раније, током трајања техничког мандата. Проблем је техничке и законске природе и да се то одрадило пре 12. јула не би било никаквих проблема – рекао је Глишић. Привремени орган је ставио ван снаге Одлуке о додели Плакета градске општине Младеновац донетих 13.7.2015. године.

Чланови Привремног органа у оквиру гласања о тачки Предлози Одлука о додели Плакета градске општине Младеновац, једногласно су изгласасали одлуку да се Плакете доделе Центру за културу Младеновац за допринос у уанпређењу културних садржаја у Младеновцу и вођењу активне културне политике у организацији манифестација од значаја за општину, Милошу Тривуновићу, атлетичару и спортском раднику из Младеновца и  Хитној служби Дома здравља у Младеновцу.

Владан Глишић, председник Привремног органа, рекао је да је Центар за културу за кратко време направио видну разлику на боље у подизању културне свести и да им треба дати подстрек за даљи рад.

– То је моја иницијатива и стојим иза ње. Затим Плакета свакао припада и Милошу Тривуновићу, атлетичару и спортском раднику из Младеновца. Плакету додељујемо Хитној служби Дома здравља у Младеновцу, прошле године су Плакете добили Ватрогасна служба и Полицијска станица, а овим предлогом сматрамо да треба испоштовати и рад медицинских радника из Хитне службе.

Привремени орган је на данашњој седници усвојио и Одлуку о утврђивању раздела у буџету градске општине Младеновац за 2015. годину са којих ће се вршити књижење и плаћање обавеза. Такође, усвојене су и Измене решења Решења број 2-00-06-3/129 од 3.2.2015. године.

Како је рекла Весна Милић Сјеран, секретар Привременог органа, ове године је образован тим за спровођење Регионалног програма збрињавања избеглица на територији општине Младеновац. У овај пројекат конкурисања и добијања средстава укључено ја Повреништво за избеглице општине Младеновац.

–  Ми у овом тренутку немамо координатора тима пошто је то до сада био Дејан Вићовац, а његов заменик Бранислав Икић. Да би пројекат ишао на даљу реализацију морамо изменити решење и одредити новог координатора и заменика.

Једногласном одлуком Привременог органа за координатора је именован Саша Вићентијевић, а за заменика координатора Наташа Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.