logo

Актуелности

Именован нови директор ЈП "ДИП Младеновац"

 

На седници Привременог органа одржаној 8. августа, за вршиоца дужности директора Јавног предузећа "Дирекција за планирање и изградњу", именован је Драган Јелић.

Како је досадашњи директор ЈП "ДИП Младеновац" поднео оставку, Привремени орган је за вршиоца дужности директора именовао Драгана Јелића, мастер менаџера за индустријско - економски менаџмент.   

Привремени орган је усвојио Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Образлажући потребу за усвајањем овог Извештаја, Весна Милић Сјеран, секретар ПО, рекла је да се ради о важном документу који у редовној процедури усваја Веће и предлаже даље Скупштини на одлучивање. 

– Веће у техничком мандату је усвојило овај документ али Скупштина о њему није одлучивала. Тако да Извештај о извршењу буџета мора усвојити Привремени орган који је преузео овлашћења и Скупштине градске општине Младеновац. Нужно је усвојити овај Извештај, јер то услов за даље несметано финансијско пословање општине Младеновац, између осталог и кроз израду ребаланса буџета.   

Предраг Вулиновић, члан Привременог органа, је напоменуо да се преко овог Извештаја најбоље виде резултати рада бившег руководства.  

– Ово је оно што се десило, а када будемо радили ребаланс причаћемо како је дошло до тога да се неке буџетске ставке пробију и зашто се то десило – нагласио је Вулиновић. 

Председник Привременог органа, Владан Глишић, одложио је за следећу седницу тачку која се тиче листе приоритета изградње и санације атарских путева. Он је рекао да се завршава ревизија списка локација јер се, између остало, у досадашем предлогу појављују и путеви који нису атарски.

Када се ради о текућим плаћањима, пажњу чланова Привремног органа привукли су новчани трансфери из општинског буџета према Спортском савезу Младеновца. Током расправе испоставило се да општина уплаћује средства овој организацији на основу програма али нико од присутних стручних служби није могао да појасни ко је тај програм усвојио и шта се у њему налази.   

Глишић је рекао да није спорно да општина финасира развој спорта али мора постојати програм и резултати његове испуњености.

– Морамо да видимо програм за који дајемо паре и да видимо шта ћемо даље, јер појављује се ставка плата секретара Савеза од 90.000 динара коју редовно плаћамо из буџета. Ми тај програм сада немамо и док не видимо шта стоји у програму и ко га је усвојио, предлажем да се ово плаћање скине са дневног реда. 

Под тачком разно, Предраг Вулиновић је затражио од надлежних служби извештај о путовањима по земљи и иностранству која су плаћана из буџета општине Младеновац у претходне три године. 

– Дакле, трошкове путовања и састав делегација, јел било је тога поприлично ... Иваново, Словенија, Грчка, Хиландар. Једноставно да видимо ко нас је коштао, колико и зашто – закључио је Вулиновић.

 

Д Н Е В Н И   Р Е Д

 

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРЕСТНКА МАНДАТА ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ПЛАНИРАЊЕ И ИЗГРАДЊУ „ДИП-МЛАДЕНОВАЦ“;

2. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ПЛАНИРАЊЕ И ИЗГРАДЊУ „ДИП-МЛАДЕНОВАЦ“;

3. ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР-ЈУН 2015. ГОДИНЕ;

4. ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 1.7.2015.-31.7.2015. ГОДИНЕ;

5. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ОВЛАШЋУЈЕ ВЛАДАН ГЛИШИЋ ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ МЕСЕЧНИХ ОБРАЗАЦА ЗА УПРАВУ ЗА ТРЕЗОР И ЗА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ФИНАНСИЈЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА;

6. ЗАКЉУЧАК КОЈИМ СЕ ОВЛАШЋУЈЕ ВЛАДАН ГЛИШИЋ ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ДА У ИМЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ПОТПИШЕ УГОВОР О ТРАНСФЕРУ НАМЕНСКИХ СРЕДСТАВА ОСТВАРЕНИХ ОД НАКНАДЕ ЗА ПРОМЕНУ НАМЕНЕ ОБРАДИВОГ ЗЕМЉИШТА И ОД ДАВАЊА У ЗАКУП ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ИЗМЕЂУ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ И ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ;

7. УТВРЂИВАЊЕ ПРИОРИТЕТА ЗА САНАЦИЈУ АТАРСКИХ ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ;

8. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ НА У ПЕРИОДУ 7.8.2015. – 14.8.2015. ГОДИНЕ;

9. РАЗНО

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.