logo

Актуелности

Чишћење градског гробља у Рајковцу

 

 

Симболичном акцијом чишћења дивље депоније на градском гробљу у Рајковцу, представници градске општине Младеновац и Јавних предузећа позвали су Младеновчане да наш град заједно одржавамо чистим.

Грађани Младеновца, чланови Привременог органа, радници и руководство ЈКП "Младеновац" и ЈП "ДИП Младеновац" и радници Општинске управе очистили су данас дивљу депонију испред градског гробља у Рајковцу. Са платоа испред гробља уклоњено је три камиона пластичних флаша, кеса, шута, грања и осталог отпада. 

Порука ове симболичне акције уређења платоа који се налази на прилазу нашем граду је да, осим надлежних служби, сами грађани савесним одлагањем отпада могу доста да учине на чистоћи Младеновца.

 Градско гробље у Рајковцу од саме изградње, осим комуналног, представља и велики безбедносно саобраћајни проблем. Главни узлаз на гробље је непрегледан, налази се на самој кривини изузетно прометне магистрале, а аутобуско стајалиште удаљено је 50 метара и смештено крај самог пута. 

Према речим Владана Глишића, председника Привременог органа, градска општина Младеновац, добила је дозволу за радове поред магистралног пута чиме је испуњен предуслов за изградњу прилазне саобраћајнице градском гробљу. Глишић је најавио да ће овај посао бити један од буџетских приоритета у следећој години.

 

 – Ово је једно велико сметлиште на улазу у град које смета пре свега самим грађанима од којих је и стигла иницијатива за уређење. Ми смо то уважили, а свакако ћемо изаћи у сусрет свим грађанима који желе да њихов крај буде чист. Ово су послови за које не треба пуно новца, већ само добра воља. Позивам грађане да предлажу члановима Привременог органа начине на које заједно можемо уредити и озеленити улазе у наш град. Уређеност прилаза једном граду представља огледало и власти и грађана и зато треба сви додатно да се потрудимо да нам град буде лепши и чистији – рекао је Глишић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                    

   

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.