logo

Актуелности

Плаћање старих дугова

 


Привремени орган ушао је у процес плаћања заосталих дугова који притискају овогодишњи буџет. Потписан је одржив уговор за плаћање милионског дуга за јавну расвету, а обезбеђен је и новац за неисплаћене плате радника Спортског центра за 2012. и 2013. годину.

На седници Привременог органа ГО Младеновац, одржаној 31. августа, донета је одлука о потписивању уговора са ЕПС-ом о регулисању дуга за јавну расвету. После више састанака са представницима ЕПС-а дошло се до квалитетног и одрживог решења једног великог проблема. Наиме, ради се о дугу за јавну расвету од 110 милина динара који претходних година није плаћан, али и о репрограму овог дуга који такође није редовно сервисиран.

На све ово, ни овогодишње обавезе према ЕПС-у од 40 милиона динара нису плаћане. Због настале ситуације постојала је реална опасност од искључења јавне расвете, утужења општине и блокаде рачуна. Постигнутим договором са ЕПС-ом који ће се реализовати кроз потписивање уговора овај сценарио је избегнут. Оствареним моделом Општини Младеновац дат је рок за консолидацију до средине октобра када почиње режим отплате под повољним условима који се морају поштовати. Овим би се до краја године општински буџет коначно ослободио огромног терета дуга за јавну расвету.

На седници Привременог органа усвојен је ребаланс буџета којим су уштедама, отписом појединих дугова и прерасподелом новца обезбеђена средства за исплату заосталих плата радницима Спортског центра за 2012. и 2013. годину. 

Председник Привремног органа, Владан Глишић, рекао је да суштина овог ребаласна представља обезбеђивање новца за заостале плате радника Спортског центра за 2012. и 2013. годину. 

– У наредне три недеље можда ћемо имати још један ребаланс јер то је једини начин да расподелимо ово што имамо и усмеримо тамо где је преко потребно. Изаћи ћемо са једним предлогом консолидације Спортског центра који дефинитивно мора да постоји и због радника али превасходно због грађана Младеновца. Такође, ускоро ћемо изаћи и са предлогом како све њихове плате надокнадити – каже Глишић.  

Предраг Вулиновић, члан Привременог органа, каже да бивше руководство општине Младеновац није плаћало јавну расвету као и да су направили репрограм који такође нису плаћали. 

– Чујем разне коментаре да нема пара и да општина неће функционисати али ћемо нажалост морати да их разочарамо. Највећи део дугова ће бити исплаћен до краја године, тако да следећи буџет коначно можемо планирати као развојни.

Иначе, на седници Привременог органа за заменика општинског правобраниоца постављен је Зоран Станимировић, дипломирани правник. Такође, утврђен је престанак мандата вршиоца дужности директора Туристичке организације Младеновца, Татјани Пекић због истека периода на који је именована.

 

Д Н Е В Н И   Р Е Д

 

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ 

2. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПОСТАВЉЕЊУ ЗАМЕНИКА ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

3. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ ФУНКЦИЈЕ ЗАМЕНИКА ЈАВНОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

 4.  ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА.

 5. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПЛАЋЕНОМ ОДСУСТВУ САЊИ РАДОСАВЉЕВИЋ ОПШТИНСКОМ ПРАВОБРАНИОЦУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

6. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ДАЈЕ ПРЕПОРУКА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ ДА ЗАКЉУЧИ УГОВОР О РЕГУЛИСАЊУ ДУГА ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ СА "ЕПС СНАБДЕВАЊЕМ".

 7. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНС 3 ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ".

 8. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГО МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ.

9. ПРЕДЛОГ ОВЛАШЋЕЊА ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ М4 ОБРАСЦА ЗА 2014. ГОДИНУ.

10. РАЗНО

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.