logo

Актуелности

Договором до решавања проблема паса луталица

 

Председник Привременог органа, Владан Глишић, одржао је данас састанак са представницима Удружења за заштиту животиња Младеновац који управљају објектом за смештај паса луталица у Село Младеновцу.

Проблем паса луталица већ дуже време је "заглављен" између законских одредби и реалности. Осим надлежности, додатан проблем представља и налаз инспектора за заштиту животне средине од 13. септембра 2013. године, да због великог броја недостатака на објекту нису испуњени услови за почетак рада азила, односно да објекат не може да региструје као прихватилиште за држање животиња.

На данашњем састанку Владан Глишић је рекао да ће градска општина Младеновац учинити колико може да олакша посао људима који управљају азилом. Конкретно, биће покошена трава и поправљена пумпа за воду којом се вода из укопане цистерне допрема до објекта. Међутим, проблем паса луталица је такав да захтева трајно, системско решење.

Према Глишићевим  речима системско решење би било да општина Младеновац добије надлежности којима би се омогућило формирање службе за хватање и смештај паса.

– Својевремено сам у више наврата покушавао да са градом Београдом дођемо до решења којим би се општини Младеновац омогућило да решава овај проблем на прави начин. Међутим, представници града су тада били исључиви по питању своје надлежности око овог посла. Видећемо да ли ће најављеним променама Статута део надлежности из ове области бити враћен градским општинама али у сваком случају наставићемо разговоре са градским Секретаријатом за заштиту животне средине.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.