logo

Актуелности

Санација клизишта у Великој Иванчи

 

 

Радници ЈКП "Младеновац" започели су радове на заустављању клизишта у Великој Иванчи, засеоку Метаљка. Клизиште је већ урушило једну кућу и угрозило неколико оближњих домаћинстава. 

Честа клизишта која настају као последица подземних вода и водених токова са Космаја један су од највећих проблема подкосмајских села. Тако је и у засеоку Метаљка, у Великој Иванчи где је једна кућа већ урушена, а неколико оближњих домаћинстава угрожено клизиштем које се појавило пре пет година. 

Градска општина Младеновац финансира радове на санацији овог клизишта, а посао обавља ЈКП "Младеновац. Изградњом потпорног зида и каналисањем воде како не би подривала објекте планирано ја заустављање клизишта.  

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је основни циљ рада Привремног органа унапређење живота грађана и решавање конкретних проблема, како у градским, тако и у сеоским месним заједницама.

– Нама су се људи из овог домаћинства обратили са проблемом и врло брзо смо ушли у решавање, пре свега захваљујућу стручним службама јавних предузећа, ДИП-а и комуналног. Ово је прва фаза радова у којој се ради одвођење воде и изградња потпорног зида. Нажалост, ми немамо никакве податке од бивших власти да ли у овом крају постоји сличних проблема из простог разлога јер се проблемима грађана нису ни бавили. За ово кратко време успели смо да локализујемо неке критичне тачке тако да ћемо у буџету за следећу годину определити новац и за радове на одводу подземних вода.

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.