logo

Актуелности

Донета одлука о финансирању медијских пројеката

 

Најпре, Привремени орган је уважио предлог Комисије да се из расподеле средстава за медијске пројеката искључи пријава предузећа "Ева" јер не даје довољно гаранција да ће бити задовољени сви критеријуми Конкурса. Конкретно, до сада ово предузеће није издало ни један број листа које је предложило као пројекат. 

Комисија предложила да се обим средстава од 800.000 динара процентуално расподели на пет медијских пројеката са којима су конкурисали : ТВ "Флеш Плус", Недељне новине "Младеновачки глас", Удружење грађана "Хелп", Независни Радио "ИМФ БРАФ" и 
РТВ "Јасеница ДОО".

Привремени орган је једногласно донео Решење да се опредељена средства за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији градске општине Младеновац за 2015. годину расподеле на следеће пројекте :

1. Пројекат "Младеновац на длану" (ТВ Флеш ПЛУС ) подразумева садржај који, поред праћења дневно-политичких дешавања, указује и на конкретне проблеме у градској општини Младеновац. Пројекат  нуди информативне и специјализоване медијске садржаје од значаја за живот и рад грађана у локалној заједници - 350.000,00 динара.    

2. Пројекат  "Младеновачки Глас" (Мирослав Станковић ПР радња за штампање Штампарија Делта Прес Младеновац) је од посебног значаја за информисање становника градске општине  Младеновац због доступности великом броју грађана, односно, дистрибутивне покривености. Садржај обухваћен пројектом доприноси подизању квалитета и разноврсности јавног информисања и унапређењу медијског стваралаштва у области опште информисаности - 150.000,00 динара.

3. Пројекат "Опште информисање локалне заједнице" (Удружење грађана "Хелп") обухвата информисање о актуелним темама значајним за локалну заједницу са посебним акцентом на праћење културних и спортских манифестација. Од посебног значаја је специјализован програмски садржај намењен праћењу привредних и економских тема, као и тема из области пољопривреде и туризма - 150.000,00 динара. 

 4. Пројекат  "Деца су украс Младеновца" (Независни радио ИФМ БРАФ) нуди иновативан и оригиналан садржај који се не односи искључиво на извештавање о раду локалне самоуправе.  Наведени садржај је од значаја за млађу популацију чије информативне потребе нису у довољној мери задовољене. Утиче на медијску писменост деце, водећи рачуна о специфичним потребама најмлађих, са јасно одвојеним специфичним циљевима - 100.000,00 динара.

5. Пројекат "Младеновац на длану" (подносилац пројекта ПД РТВ "Јасеница ДОО") садржи тематску разноврсност и подразумева садржај намењен општој популацији попут сервисних и других информација од јавног значаја, са посебним акцентом на едукацију младих кроз ауторску емисију посвећену овој популацији - 50.000,00  динара.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да се средства расподељују, за ову годину и у овом периоду, јер су ове медијске куће пратиле рад органа градске општине Младеновац у протеклих шест месеци. 

– Наша је жеља да помогнемо свим информативним кућама које су у доста тешком стању. Такође, жеља нам је да преко овог Конкурса мотивишемо отварање још више медијских кућа како би у тој конкуренцији добили на што бољем и квалитетнијем информисању грађана Младеновца. У наредној години трудићемо се да, у складу са обавезом о издвајању 2% буџета за ову намену, наставимо успешну сарадњу. Моје лично мишљење је да је расподела средстава коректна и надам се да ће се на наредни Конкурс пријавити још више медијских кућа. Такође, испоштоваћемо и рад Интернет канала – рекао је Глишић.   

У наставку седнице усвојене су све тачке дневног реда, осим тачке 4. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О УТВРЂИВАЊУ КОНАЧНОГ ПРИОРИТЕТА ЗА САНАЦИЈУ НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ, која је скинута са дневног рада и враћена предлагачу ЈП "ДИП Младеновац", на додатну обраду. 

 

Д Н Е В Н И   Р Е Д
 

1.ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ У 2015. ГОДИНИ

2.ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ПРЕПОРУЦИ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА УСТАНОВАМА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ ГО МЛАДЕНОВАЦ О НАЧИНУ ТРОШЕЊА БУЏЕТСКИХ СРЕДСТАВА

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

4. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О УТВРЂИВАЊУ КОНАЧНОГ ПРИОРИТЕТА ЗА САНАЦИЈУ НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

5. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДБИЈАЊУ ЗАХТЕВА ЗА ИСПЛАТУ НАКНАДЕ ШТЕТЕ ЗА НЕИСКОРИШЋЕНО ПЛАЋЕНО ОДСУСТВО, НИКОЛИНЕ ЂОРЂЕВИЋ

6. РАЗНО

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.