logo

Актуелности

Усвојена Одлука о привременом финансирању

 

Привремени орган градске општине Младеновац усвојио је данас Одлуку о привременом финансирању за период јануар-март 2016. године. Одлуком о привремном финансирањем за прва три месеца 2016. године опредељено је 147.873.655,00 динара.

Како је објаснила Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије, највећи део новца биће утрошен за плате и отплату кредита. Тако да је за трошкове функционисања органа градске општине Младеновац, односно Управе ГО Младеновац, месних заједница, Јавног правобранилаштва и Привремног органа издвојено је 98.000.000 динара, док обавезе по кредиту Банка Интеза износе 45.697,83 евра месечно.

За ЈП "ДИП Младеновац" планиран је износ од 42.697.000 динара којим ће се финасирати инфраструктурни радови. Што се осталих буџетских ставки тиче, за превоз ученика одвојено је 4,5 милиона динара, за пољопривреду 1.650.000, а за социјалну заштиту 560.000 динара.

Такође, опредељен је новац за образовање, награде најбољим ученицима, превоз ученика на такмичења, школски спорт, невладине и спортске организације, новорођене бебе, студентске стипендије и Центар за културу. 

По завршетку седнице, свако од присутних чланова Привременог органа имао је своје виђење ове и жеље и планове за следећу годину. 

Предраг Чокић је пожелео "да 2017. годину виновници срамних пријава дочекају онако како ће четворо суграђана дочекати 2016. годину." 

Предраг Вулиновић је рекао да је као члан Привременог органа указивао на бројне малверзације и да стоји иза сваке оптужбе.

– Када смо почели са радом затекли смо дуг према добављачима 20.000.000 динара, а сада смо тај дуг свели на 500.000 динара. Понашали смо се домаћински и то се види и из усвојеног буџета који је рационалан тако да су све битне позиције у односу на квартал 2015. године повећане. Успели смо да општину ставимо на ноге и то је препознато и од Града Београда јер нико неће да вам да паре ако не види да штедите. Грађани Младеновац могу да очекују да ће свака следећа година бити боља од претходне. 

Саша Вићентијевић се захвалио колегама из Привременог органа, секретару и стручним службама на досадашњој успешној сарадњи.

Владан Глишић је рекао да је задовољан радом и сарадњом у протеклих пет месеци.   

– Да се изразим спортским речником, ми смо овај посао почели као један тим али очигледно да су у међувремену неки играчи показали да су слабији. Ми ћемо сада мало променити тактику, играћемо брже, негде ћемо ширити причу по боковима, неке људе ћемо мењати и убацити оне са већом енергијом. Сматрам да нас тек чека велики посао. Ово је велика обавеза и привилегија, да коначно у нашој општини направимо систем који ће бити функционалан и пре свега на корист грађана.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.