logo

Актуелности

Асфалт у Марковцу

 

 

Завршено је асфалтирање Бољарске улице у Марковцу у дужини од 430 метара. Извођач посла је "Београд пут", а вредност радова је око четири милиона динара. 

Иако су у Марковцу главни путни правци асфалтирани, остало је доста неуређених бочних путева који повезују тамошње засеоке са главним улицама. Једна од тих улица је и Бољарска која повезује засеоке Крсмановиће и Тодоровиће са путем за Стојник, а чије асфалтирање је данас завршено. 

Како је рекао Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, асфалтирањем Бољарске улице испоштоване су и уважене потребе мештана овог дела Марковца, нарочито деце која овим путем долазе до основне школе.

– Суштина целог посла асфалтирања улица на територији општине Младеновац и јесте да се свим грађанима равномерно помогне како би имали боље животне услове. То је случај и овде у Марковцу где из појединих кућа чак три генерације укућна свакодневно користе овај пут, а превасходно деца која овуда иду у школу.Марковац је село које је у великој мери окренуто пољопривреди, воћарству и сточарству, тако да 

ова деоница омогућава бржи и безбеднији пут до њихових њива. Такође, у Марковцу је велики проблем јавне расвете и водоснабдевања и гледаћемо да ту ствари поправимо колико је у нашој моћи – рекао је Глишић и најавио уградњу резервоара за техничку воду у истуреном одељењу основне школе "Коста Ђукић" у Марковцу. 

До сада су у Марковцу рађени некатегорисани путеви, завршен је атарски пут који пролази поред гробља, а како је најављено, у наредном периоду биће урађено још око километар некатегорисаних путева у Марковцу. 

По завршетку посла у Марковцу, наставља се асфалтирање у Малом пролазу, а затим по плану у Дубони и Шепшину.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.