logo

Актуелности

Пожар у кући деветочлане породице

 

Други спрат куће деветочлане породица Јанковић из Села Младеновца у потпуности је изгорео у јучерашњем пожару који је избио око 9.00 сати. Жртава и повређених није било. Градска општина Младеновац ће помоћи породицу са 150.000 динара.

Пожар је избио на другом спрату, у дечијој соби, када је чунак од пећи пао на кревет и запалио постељину. Најмлађи члан породице трогодишњи Новак, сишао је у приземље и позвао мајку Јелену која је извела децу из куће и покушала сама да угаси ватру. Међутим, ватра и дим су се брзо проширили на остале собе, Јелена је искључила струју и позвала ватрогасце.

Ватрогасне екипе интевенисале су брзо са два возила и угасиле пожар. Захваљујући присебности мајке Јелене избегнута је трагедије и жртава и повређених није било. Комплетно покућство, недавно добијено од Хуманитарне организације "Срби за Србе", као и дрвена конструкција крова у потпуности су уништени у пожару.

Породица Јанковић, Драган и Јелена са петоро деце, Стефаном (13), Робертом (11), Урошем (7), Виктором (5) и Новаком (3) са којима живе баба и деда, налази се у тешкој материјалној ситуацији. Осим дечијег додатка и повремених послова, родитељи немају стални извор прихода.

Председник Привременог органа Владан Глишић и градски одборник Горан Спасојевић, обишли су данас породицу Јанковић. Договорено је да градска општина Младеновац помогне са 150.000 динара, пакетима хране и хигијенских средстава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.