logo

Актуелности

Одржана "Пролећница трећег доба"

 

Геронтолошки центар Младеновац и ове године био је домаћин традиционалне манифестације "Пролећница трећег доба" на којој су се окупили корисници 11 центара и домова за старе из Србије.

Манифестација је изложбено забавног карактера и прилика за дружења корисника и запослених у Геронтолошким центрима широм Србије. Уз културно уметнички програм и веселу атмосферу, своје штандове са цветним аранжманима поредставили су корисници геронтолошких центара из Крагујевца, Матарушке Бање, Ниша, Јагодине, Руме, Крушевца, Књажевца, Обреновца, Смедерева као и Дневног боравка за децу са посебним потребама из Младеновца. "Пролећница трећег доба" има за циљ да код појединца задовоље потребе за дружењем. На манифестацији су излагани цветни аранжмани ручно израђени у креативним радионицама радних терапија.

Душица Токић, в.д. дирекотра Геронтолошког центра Младеновац, рекла је да ова традиционална манифестација има циљ да корисницима пружи једну врсту задовољства, радости и живости.

– Пролећница је замишљена тако да окупи сва наше кориснике и ревијалног је типа. Циљ нам је да се унесе мало живота у ову установу и да се отворе врата за све госте добре воље. Геронтолошки центар Младеновац постоји од 1987. године, а од 2002. године послује као посебна јединица. Укупно је 121 запослених који опслужују 295 корисника. Трудимо се да им обезбедимо све што им треба, домски смештај, негу и здравствену заштиту али такође веома је битно да се њихово слободно време окупира и да се они овде лепо осећају.

Бранка Гајић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, истакла је да министарство подржава све манифестације које имају за циљ подизање квалитета живота и слободног времена корисника геронтолошких центара.

– Драго ми је да су корисници лепо расположени и да се радују гостима. Они данас праве различите ручне радове којима обележавају пролеће и мислим да је ово једна лепа манифестација коју треба подржати пре свега ради наших корисника који се тако осећају пријатно – рекла је Гајићева.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, пожелео је гостима из центара у Србији добродошлицу у Младеновац, пријатан боравак и лепо дружење.  Он се захвалио Министраству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на томе што су прошле године уложили 11 милиона динара у обнову Геронтолошког центра.

– Квалитет и успешност једног друштва се мери по томе како се брине о најслабијима, најмлађима и најстаријој популацији. Свима нам је циљ да улагањем постигнемо да квалитет услуга у државним центрима буде исти као и у приватним домовима за старе које већина наших суграђана не може да приушти. 

Градска општина Младеновац никада није гледала на то која установа је под чијим надлештвом, већ нам је жеља да корисници социјалних услуга у нашој општини имају добре услове и пристојан квалитет живота. Наша јавна предузећа, ДИП и Комунално, прикључили су се акцији уређења Геронтолошког центра и увек ће бити на услузи управи центра за све оно што им треба и што можемо да учинимо.

Демографски трендови су такви да општина Младеновац има велики број старијих суграђана и брига о старијим лицима намеће се као један од приоритета социјалне политике градске општина Младеновац и Града Београда. Старији Младеновчани нису грађани другог реда и имаће наше пуно поштовање и уважавање – рекао је Глишић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.