logo

Актуелности

Празник фолклора у Влашкој

 

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2016" који организује КУД "Шумадија" из Влашке, уз подршку градске општине Младеновац, свечано је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Иако се због јучерашњег невремена почетак фестивала прве вечери није одржао, већ у суботу увече учесници су песмом и игром одушевили госте у препуном дворишту школе у Влашкој. Захваљујући успешној организацији домаћина, КУД-а "Шумадија" из Влашке, дугогодишња традиција фестивала настављена је по шеснаести пут у нашој општини. Након Влашке, фестивал се наставља у Шапцу и Угљевику.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2016" који се одржава у оквиру "Седмог српског фестивала фолкора" свечано је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац. 

Поздрављајући госте Глишић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" из Влашке на успешној организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

– Поштовани пријатељи, већ шеснаесту годину за редом окупљамо се у Влашкој да би се дружили и приказали културне обичаје европских земаља и Србије, и мени је истинско, задовољство што сам вечерас у вашем друштву.

У име грађана Младеновца желим да поздравим драге госте из Русије, Пољске, Мађарске, Словачке, Шапца, Јагодине и Угљевика. Сигуран сам да ће вам ових неколико дана бити лепо код нас, да ћете понети добру енергију коју Влашчани сваке године пренесу на учеснике фестивала и да ћете пожелети и наредне године да нас посетите. 

Ова лепа међународна смотра фолклора и обичаја, захваљујући труду, раду и личном одрицању људи из КУД-а "Шумадија", али и целог села, траје годинама служи на понос целој општини Младеновац.

Током претходних фестивала угостили сте хиљаде иностраних гостију, а овај фестивал је, захваљујући свима вама, постао једна од најзначајнија културних манифестација у нашој општини. Зато је природна и логична одлука градске општине Младеновац да од ове године уврстимо Међународни фестивал фолклора у Влашкој у званичне општинске манифестације. 

Ово пре свега значи сигурнији и стабилнији извор финансирања, сву логистичку подршку наших служби и јавних предузећа и верујем да ћемо у годинама пред нама имати много још богатијих и разноврснијих фестивала.

Желим вам пријатан и угодан боравак, наше становништво је љубазно и гостопримљиво и сигурна сам да ћете из Влашке и Младеновца понети дивне и незаборавне успомене. Проглашавам 16. Међународни фестивал фолклора отвореним - рекао је Глишић. 

На летњој сцени у центру Влашке, током три фестивалске вечери, са почетком од 20,30 сати, наступају Културно уметничка друштва "Топ`лан" из Словачке, "Нова руда" из Пољске, "Ступино" из Русије, "Баранја" из Мађарске, "Широка степа" из Русије, "Каблови" из Јагодине, "Рудар" из Угљевика, "Абрашевић" из Шапца и домаћин из Влашке, КУД "Шумадија".

 

 

 

 

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.