logo

Актуелности

Састанак са представницима Амбасаде Словеније

 

Опуномоћени министар и економски саветник Амбасаде Републике Словеније, Горан Криж и председница словеначког Пословног клуба Данијела Фишаков, разговарали су са представницима општине Младеновац о могућностима улагања у привреду и туризам на територији наше општине.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић рекао је да је сарадња са Словенијом увек била добра и да очекује да ће у наредном периоду та сарадња имати узлазну путању. Глишић је истакао да Младеновац има привредне потенцијале у образованим младим кадровима, добром географском положају као и да располажемо изузетним могућностима у области туризма што је велика развојна шанса општине Младеновац.

- Један од задатака локалне самоуправе је и покретање привредне производње, а посебно остваривање бољих контаката са привредницима из Словеније који имају своје фирме у Младеновцу или су купили одређене погоне - рекао је Микан Миросавић, помоћник председника општине за привреду.

 

Горан Криж, опуномоћени министар и економски саветник Амбасаде Републике Словеније, нагласио је потребу повезивања привредника из Младеновца и Словеније на основу заједничких економских интереса. Криж је додао да је формирана Комисија за мешану сарадњу и позвао привреднике са територије Младеновца да присуствују овом догађају и повежу се са словеначким колегама.

С обзиром да у младеновачком крају има доста пољопривредних произвођача, а да немају загрантован пласман на тржишту, заменица председника општине, Мирјана Ђорђевић рекла је да би пласман робе на словеначко тржиште могао да удвостручи производњу наших индивидуалних произвођача. Поред тога, Ђорђевићева је рекла да је у плану развој погона рециклаже што отвара простор за сарадњу са словеначким фирмама.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.