logo

Актуелности

Бетониран плато испред Диспанзера

 

Сарадњом градске општине Младеновац, ЈКП "Младеновац" и приватних фирми из Младеновца, бетониран је плато у Специјалној болници за интерне болести.

Плато се користи за прилаз амбулантних возила и улаз у Интернистичку амбуланту болнице. Досадашњи прилаз је пропао од соли и чишћења снега, што је отежавало кретање амбулантих возила приликом довожења пацијената. Директорка Специјалне болнице за интерне болести, др Весна Ђукић, обратила се градској општини Младеновац за решавање овог проблема, а општина је координисала јавна предузећа и приватне фирме које су уложиле материјал и рад у санацију платоа.

Млекара "Границе" је својом механизацијом припремила плато за радове, Атеље "Ђукић" је извођач радова,  док је материјал обезбедило ЈКП "Младеновац".

Архитекта Горан Ђукић, директор фирме Атеље "Ђукић", каже да је ово предузеће изашло у сусрет општини и болници како би се обавили радови. Ђукић каже да је са својом оперативом изашао на место радова и да је посао био завршен за три дана са метеријалом обезбеђеним од ЈКП "Младеновац". Он је додао да је уграђен квалитетан бетон, отпоран на со и ниске температуре.

Драган Вукадиновић, власник млекаре "Границе" и председник Скупштине градске општине Младеновац, рекао је да се ова фирма одазвала позиву за решавање проблема јер болница није имала средства, а било је неопходно пред почетак зиме завршити посао. Вукадиновић је рекао да је млекара "Границе" изашла са својим грађевинским машинама којима је разбијен и уклоњен стари бетон и припремила плато за бетонирање.

Микан Миросавић, помоћник председника, рекао је да сарадњом јавних предузећа и одговорних приватних фирми, квалитетно урађен посао санације прилаза болници како би пацијенти могли брзо и безбедно да се довезу до болнице. Он је најавио да је предвиђена изградња и надстрешнице за коју је пројекат урадио Атеље "Ђукић".

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се свима који су учествовали у санацији платоа јер су показали одговорност и препознали важност посла за све грађане Младеновца и пацијенте болнице.

– Директорка болнице др Весне Ђукић и запослени у овој здравственој установи обратили су нам се за решавање проблема дотрајалог прилаза за возила хитне службе. Успели смо да повежемо наше јавно предузећа и друштвено одговорне фирме и на обострано задовољство решимо овај проблем. Имамо обећање и уверавање да ће у јануару следеће године Влада Србије уложити новац у целокупну реконструкцију Дома здравља вредности око 50 милиона динара, а екипа пројектаната из Младеновца завршава пројекат реконструкције.

Такође, потпуна реконструкције очекује и Геронтолошки центар где ће вредност посла бити до 100 милиона динара. Ови послови ће ићи преко општине Младеновац по моделу завршене санације Основне школе "Свети Сава".  Имамо обећање Владе Србије да ћемо почетком следеће године добити сагласност за обнову Специјалне болнице за интерне болести за шта су већ припремљени пројекти – рекао је Глишић.

Он је додао да је на путу и решавање проблема општине Младеновац са дефицитарним специјалистичким медицинским кадровима.

– Очекујемо промене Закона о здравственој заштити који је у процедури након чега ћемо коначно моћи да решимо велике проблеме, пре свега са радом специјалистичких служби. Доћи ће до укрупњавања јединица здравствене заштите на нашој територији и прављење јединственог медицинског центра за Младеновац и Сопот, после чега ће бити могуће и добијање специјалистичких служби уз услове предвиђене од Министарства здравља. Ми смо били у Министарству здравља и са помоћницом министра смо направили предлог за проширење здравствених капацитета. Људи из министарства су свесни да је досадашња мрежа здравствених установа скупа и неефикасна и да би се укрупњавањем дошло до одрживог решења за око 100.000 становника Сопота и Младеновца. Очекујемо до половине следеће године доношење новог Закона о здравственој заштити после чега ћемо моћи да кренемо у реализацију посла – истакао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.