logo

Актуелности

Завршена обука НЗС-а за започињање сопственог посла

 

 

Дводневну обуку "Пут до успешног предузетника" Националне службе за запошљавање успешно је завршило 35 суграђана чиме су стекли услов да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање.

Инструктивна дводневна обука "Пут до успешног предузетника" организовали су Национална служба за запошљавање - филијала Младеновац и Савет за запошљавање градске општина Младеновац. Предавачи НЗС-а су полазнике упознали са дефинисањем пословне идеје, првим пословним корацима, правним аспектима бизниса, порезима и доприносима за предузетнике, израдом бизнис плана и управљањем ризицима како би се смањиле шансе за неуспех.

Ово је друга овогодишња обука чиме је укупно 112 суграђана са евиденције НЗС-а  успешно завршило курс чиме су испунили и формални услов да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање које износе 180.000 динара по особи. Расписивање конкурса се очекује током јануара 2017. године.

Члан Већа градске општине Младеновац, Саша Вићентијевић, који је председник локалног Савета за запошљавање, пренео је присутнима поздрав председника општине Владана Глишића и уручио полазницима сертификате о завршеној обуци. Вићентијевић је подсетио на заједничке пројекте НЗС-а и градске општине Младеновац - Сајам запошљавања, обуке, отварање Клуба за тражење посла, и пожелео суграђанима успешно започињање сопственог посла.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.