logo

Актуелности

Скупштина усвојила буџет за 2017. годину

 

Одборници Скупштине градске општине Младеновац на седници одржаној 30. децембра усвојили су буџет за 2017. годину у износу од 574.474.000 динара. 

Како је рекла Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије општински буџет за 2017. годину већи је за 12,7 милиона од овогодишњег. Поред основног трансфера из града Београда, Миловановићева је на приходној страни издвојила приходе по основу закупа, пореза и такси, односно закупа пословног простора, пореза на имовину, учешће у порезу на зараде и порез на наслеђе. 

Што се тиче планираних расхода напоменуте су највеће ставке међу којима плате и доприноси за запослене, затим 71.000.000 динара за редовно плаћање уличне расвете и враћање дугова по потписаном репрограму. За превоз превоз деце из основних школа издвојено је 14 милиона, за одржавање некатегорисаних путева 24 милиона, а за  текуће одржавање школа 6,4 милиона динара. Што се тиче накнаде за новорођене бебе у 2017. години је планирано 5,5 милиона динара уз напомену да је ове године наканада исплаћена за 452 бебе. Спортском центру припада 34.000.000 динара док ће се спорт финансирати са три милиона динара и још шест милиона преко Спортског савеза одакле се финансира и школски спорт.

Конкурсно финансирање програма Удружења планирано је са 4,2 милиона док је за суфинансирање медијских пројеката предвиђено 1.400.000 динара.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, осврнуо се на ову годину и најавио неке од планова за 2017. годину.

Он је истакао да је општина Младеновац успела да задржи оквирни износ буџета на нивоу 2016. годину упркос генералном умањењењу трансфера републике према градовима и општинама, нарочито према Београду. Глишић је за 2017. годину најавио три велика пројекта обнове установа социјалне и здравствене заштите – реконструкцију Геронтолошког центра, Дома здравља и Специјалне болнице за интерне болести. За ове пројекте инвеститор ће бити Република Србија.

Што се тиче града Београда, председник општине је истакао завршетак улице Браће Баџак до маја 2017. године као и изградњу и копање бунара на изворишту Брестовица и почетак изградње фекалне канализације у Међулужју. Очекивања од градских Секретаријата су пре свега у области пољопривреде преко финансирања пројеката изградње пластеника, система за наводњавање и субвенција.

– Договорили смо се са градоначелником да конкуришемо за готове пројекте, пре свега за реконструкцију пијаце и Спортског центра, тако да очекујемо да искористимо у потпуноси новац из капиталног буџета – закључио је Глишић.

Осим буџета, одборници су у наставку седнице усвојили и Програме пословања ЈКП "Младеновац", ЈКП "Пијаце Младеновац" и Спортског центра, све за 2017. годину. Између осталог, усвојена су решења о избору чланова Месних заједница као и измена одлуке о накнадама и примањима одборника.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.