logo

Актуелности

Обавештење - исправност воде са јавних чесама

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

На основу спровођења Програма контроле квалитета изворске воде са јавних чесама на територији градске општине Младеновац, коју је извршио Градски завод за јавно здравље из Београда, односно Лабораторија за хуману екологију и екотоксикологију, обавештавамо јавност о резултатима лабораторијског испитивања.


Према овој анализи извршеној дана 28.08.2017.год. вода за пиће је тренутно исправна на јавној чесми:

- Велики бунар у Ковачевцу;

Због повећане електропроводљивости и повећане количине нитрата, што показују резултати физичко-хемијских испитивања, као и због идентификованих бактерија ( Е.coli., Citrobacter sp., Enterobacter sp., Bacillus sp.), вода за пиће је неисправна на следећим јавним чесмама:


- Црквенац у Младеновцу;
- Матина чесма у Баташеву;
- Велика Крсна 1 "Срце" ;
- Велика Крсна 2;
- Стрелар у Ковачевцу;
- Баба Рача у Јагњилу;
- Видарица у Јагњилу;

Скреће се пажња суграђанима да не користе воду за пиће са јавних чесама на којима је она неисправна у циљу заштите сопственог здравља.

Контрола квалитета изворске воде за пиће са јавних чесама се наставља, тако да се ускоро могу очекивати резултати са још 8 чесама.

Подсетимо, Градски завод за јавно здравље обавио је 2. августа анализу исправности воде на јавним чесмама, а резултате можете погледати ОВДЕ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.