logo

Актуелности

Обележавање освећења Спомен чесме "Црквенац" у петак 15. септембра

altГрадска општина Младеновац организоваће и ове године обележавање годишњице освећења Спомен - чесме "Црквенац", као и стогодишњице од смрти др Елси Инглис, у петак 15. септембрa са почетком од 11 сати на платоу испред чесме.

Програм почиње у 11,00 сати на "Црквенцу" полагањем венаца на чесму. Венце ће положити представници амбасада, Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, Министарства одбране, Града Врања, градске општине Младеновац и Удружења грађана као и делегација града Единбурга у којој су потомци медицинског особља које је учествовало у раду савезничких болница током Првог светског рата. У културно - уметничком делу програма учествоваће ОМШ "Стеван Христић", Хор "Благовести", позориште из Обреновца.

Изложба "Др Елси Инглис - српска мајка", организатора Музеја града Београда и Историјског архива Ваљева, биће отворена у 12,00 сати у Галерији Центра за културу и туризам. Изложба ће се уз уметнички програм отворити у присуству представника амбасада земаља савезница у Првом светском рата и потомака шкотских жена које су биле у мисији 1915. године.

Градска општина Младеновац позива суграђане да присуствују програму обележавања овог значајног датума за Младеновац и Србију и тако још једном одамо пошту др Елси Инглис и храбрим женама из Шкотске које су представљале најјачу женску санитетску организацију на српском ратишту несебично пружајући лекарску негу рањеним српским војницима и оболелом становништву.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.