logo

Актуелности

Уведена нова Градска линија 6 : Младеновац - Ковачевац

altНа иницијативу мештана Ковачевца и градске општине Младеновац, Саобраћајно предузеће "Ласта" увело је нову Градску линију 6 која ће саобраћати на сваких сат времена између Ковачевца и Младеновца.

Аутобус на овој линији полазиће на сваких сат времена, од 06,00 до 20,00 сати, са аутобуске станице у Младеновцу до Ковачевца, трасом преко Паланачког пута, кроз доњи део Ковачевца, засеоке Јанковићи и Ристићи, до центра Ковачевца, затим око цркве и назад преко Баташева до Младеновца.

Осим ове градске линије, Дејан Миколетић, члан Надзорног одбора предузећа "Ласта", рекао је да се данас покреће и линија Младеновац - Шепшин - Дубона - Београд.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да нова Градска линија 6 има велики значаја за мештане Ковачевца.

- Велики је значај са обзиром на феквенцију и број мештана Ковачевца. Иницијатива траје десет година и захваљујући иницијативи одборника из МЗ "Ковачевац", Драгане Алексендрић и Власте Глишића, уз помоћ градске општине Младеновац, Саобраћајног предузећа "Ласта" и Секретаријата за саобраћај града Београда, успели смо да обезбедимо средства за ову линију и мислим да ће грађани Ковачевца бити задовољни.

altТо је повезивање Паланачког пута, доњег дела Ковачевца, засеока Јанковићи, Ристићи са централним делом Ковачевца, дакле линија ће ићи око цркве и враћати се другом трасом на Баташево. Тиме решавамо превоз мештана и дела Баташева, око Баташевачке улице и сточне пијаце - рекао Глишић и додао да је ове године планирана обнова здравствена амбуланта у Ковачевцу као и реализација пројеката побољшања водонсабдевања и проширења канализационе мреже.

Председник Савета МЗ "Ковачевац", Слободан Петровић рекао је да се новом линијом олакшава превоз деци која иду у доњу и централну школу као и радницима који су до сада имали само два поласка, ујутру у шест сати и поподне од пола четири, док је одборник Скупштине градске општине Младеновац, Власта Глишић рекао је да је овим реализована дугогодишња иницијатива мештана Ковачевца.

 

 

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.