logo

Актуелности

Музеј Београда донирао књиге школама

altДиректорка Музеја Београда, Татјана Корићанац, уручила је директорима младеновачких основних и средњих школа као и Градске бибилиотеке поклон књиге издања ове установе.

Представници Музеја Београда и градске општине Младеновац обишли су радове на реконструкцији Музеја Младеновца који је саставни део Музеја Београда.

Приликом уручења књига, Татјана Корићанац је истакла да је издавачка продукција Музеја Београда озбиљна и да покрива различите области.

- Мислим да је ово један пробран избор публикација које ћете понети у своје школе. Ово је све део сарадње са општином Младеновац која интензивно траје већ годину и по дана. За нас је најзначајније да је почела реконтрукиција Музеја Младеновца и да ћемо после много година моћи да имамо сталну поставку. У нашем саставу се налази десетак објеката малих музеја од којих су неки затворени због лошег грађевинског стања и међу њима је управо Музеј Младеновца био у најгорем стању. Није било лако успоставити ову сарадњу и обезбедити средства и зато се још једном захваљујем градској општини Младеновац и члану Већа Зорану Јоцићу. На жалост живимо у времену у којем се све мање чита и зато је ово прилика да читамо праве књиге и да оне буду на корист ђацима - рекла је директорка Музеја Београда.

altВладан Глишић, председник градске општине Младеновац, захавлио се у име градске општине Младновац на вредним поклонима.

- Добили смо вредну инвестицију за реконструкцију и изградњу Музеја Младеновца. Подсетио бих да је наш музеј основан 1982. године и да је задњих девет година био затворен за посете. Сви се радујемо да ћемо у наредна четири месеца имати једну репрезентативну установу културе у нашем граду и жеља нам је да обезбедимо и опрему и све експоната пребацимо до 2. августа када је Дан општине. Надам се да ћемо тада у свечаној атмосфери отворити музеј. Имали смо данас конструктивни састанак и надам се да ћемо успети да наше планове који се тичу Деспота Стефана Лазаревића успети да остваримо уз помоћ Музеја Београда. Жеља нам је да промовишемо лик и дело овог великог владара пошто имамо доста историјских података и архивске грађе - рекао је Глишић.

.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.