logo

Актуелности

Припреме за јубилеј Одбојкашког клуба "Младеновац"

altПредставници Одбојкашког клуба "Младеновац" и градске општине Младеновац одржали су састанак у вези припрема за овогодишњу прославу 50. година Одбојкашког клуба "Младеновац".

Припреме за обележавање великог јубилеја ОК "Младеновац" основаног 1968. године протичу у години када је овај клуб освојио четврто место у Првој лиги и постигао највећи успех у својој историји.

Како је рекао Радослав Стојић, председник Одбојкашког клуба "Младеновац", после дужег периода неизвесности клуб је, захваљујући градској општини Младеновац и Спортском савезу, успео да обезбеди услове за нормално такмичење и резултати нису изостали.

- Ми смо увек били скроман клуб сем у игри и такмичењу, а ове сезоне смо били четврти у Првој лиги и то је највећи успех нашег клуба који се поклопио са прославом нашег јубилеја. Надамо се да ћемо следеће године потврдити тај резултат, а можда и напасти Супер лигу. Захваљујем се свима који учествују у припремама за пославу јубилеја, Жики Дамјановића који је прихватио да буде председник организационог одбора прославе нашег клуба, председник општине је прихватио да буде почасни председник и члан Већа задужен за спорт који је такође у организационом одбору. Укључићемо све заинтересоване садашње и бивше играче у организацију прославе, а још бих напоменуо да током свих ових 50 година ми смо једини клуб у Младеновцу који има и женску и мушку лигу. Имамо све категорије, од школе одбојке, до сениора и сениорки и тиме ретко који клуб може да се похвали - рекао је Стојић.

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је током педесет година постојања пуно играча оставило печат у клубу.

- Поздравио бих Милана Јовановића доајена одбојке који је својим радом наш клуб пуно задужио као и Жику Дамјановића, човека који је трасирао успешан пут нашег клуба. Сада смо дошли до стања када можемо да кажемо да имамо добро организован клуб са свим селекцијама али на томе не треба стати.

Треба још више радити са млађим селекцијама, да се вратимо у време када су наши пионири и пионирке били први на такмичењима. То нам гарантује да ћемо имати и доста боље сениоркске тимове. Сви играчи који су постигли овај успех ове сезоне су из Младеновца, немамо играча са страна и надам се да ћемо успети да очувамо тај континуитет. Поздравио бих још једном колеге играче и саиграче и надам се да ћемо достојно обележити 50 година нашег клуба - рекао је Глишић.

Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за спорт, истакао је да је успех одбојкаша утолико већи јер играчки и тренерски кадар чине искључиво наши суграђани.

- Нема веће похвале него кад нам један клуб ода признање својим резултатима. Када смо започињали ову мисију ја сам Одбојкашки клуб "Младеновац" наводио као пример осталим клубовима, пре свега због организације и неговања традиција да у њему играју само наши играчи. Показали су свим клубовима да је то могуће. Овај град је платио високу цену одливања новца играчима и стручњацима са стране. Инфраструкутра нам је била лоша, али успели смо да поправиомо стање пре свега у Спортском центру. Моторна снага да наставимо у том смеру је Одбојкашки клуб "Младеновац" и њихови резултати. Клуб је пример како се скромнио сваки динар улаже у оно што је најпотребније и мислим да су сви клубови то препознали као прави начин рада. Поставили сте постулате како треба да се развија младеновачки спорт и надам се да ћемо славити још доста победа - рекао је Спасојевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.