logo

Актуелности

Одржана "Пролећница трећег доба"

altГеронтолошки центар Младеновац и ове године био је домаћин традиционалне манифестације "Пролећница трећег доба" на којој су се окупили корисници из центара и домова за старе из Србије.

Манифестација је изложбено забавног карактера и прилика за дружења корисника и запослених у Геронтолошким центрима широм Србије. Уз културно уметнички програм и веселу атмосферу, своје штандове са цветним аранжманима поредставили су корисници геронтолошких центара из Руме, Ниша, Смедерева, Крагујевца, Крушевца, Обреновца, Књажевца, Апатина, Кулине, Јагодине, Матарушке Бање, Кучева као деца из Дневног боравка за децу са посебним потребама из Младеновца.

"Пролећница трећег доба" има за циљ да код појединца задовоље потребе за дружењем. На манифестацији су излагани цветни аранжмани ручно израђени у креативним радионицама радних терапија.

Присутне је поздравио вршилац дужности директора Геронтолошког центра, Милован Стојић. Он је, између осталог, рекао да ће ово бити изузетна година за ову установу јер ће уз помоћ градске општине Младеновац, Канцеларије за јавна улагања Републике Србије и Атељеа "Ђукић" реализовати пројекат адаптације центра. Вредност радова је преко 100 милиона динара. Такође, Министарство за рад, борачка и социјална питања одобрило је Геронтолошком центру 22 милиона динара за комплетно опремање соба корисника центра и трпезарије.

altДејан Степановић, члан Већа градске општине Младеновац, пожелео је гостима из центара у Србији добродошлицу у Младеновац, пријатан боравак и лепо дружење.

- Лепо је што "Пролећница трећег доба" постаје традиционална манифестација која на најлепши начин спаја све генерације на једном месту. Наша општина ће увек подржати сваку манифестацију која има за циљ подизање квалитета живота и слободног времена корисника геронтолошких центара. Старији Младеновчани нису грађани другог реда и имаће увек наше пуно поштовање и уважавање. Свима нам је циљ да улагањем постигнемо да квалитет услуга у државним центрима буде исти као и у приватним домовима за старе које већина наших суграђана не може да приушти. Ускоро нас очекује велика реконструкција нашег Геронтолошког центра и верујем да ћемо се већ следеће године окупити у још лепшем амбијенту - рекао је Степановић.

У културно уметничком програму наступили су КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца и деца из Предшколске установе "Јелица Обрадовић".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.