logo

Актуелности

Дан сећања на Љубомира Ивановића Геџу

altПолагањем венаца на спомен бисту испред Спортског центра обележен је Дан сећања на Љубомира Ивановића Геџу прослављеног рвача родом из Ковачевца.

Венце су положили представници градске општине Младеновац и Спортског центра.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је овај дан посвећен нашем прослављеном спортисти и грађанину Љубомиру Ивановићу Геџи.

- На захтев породице у наредном периоду ћемо овај дан обележавати 22. маја. Важно је да смо после дуго времена успели да Меморијални међународни рвачки турнир "Љубомир Ивановић Геџа" вратимо у нашу општину. Турнир ће се одржати 28. септембра. То је велики изазов за нашу општину и надам се да ћемо бити добри домаћини, да ћемо добро репрезентовати наш град и наше потенцијале - рекао је Глишић.

Горан Спасојевић, члан Већа задужен за спорт, рекао је да ће се од следеће године овај дан обележити целодневни спортским и културним програмом.

alt- Трудићемо се да од следеће године овај дан обележимо тако да симболизује све оно што је Љубомир Ивановић радио током свог живота у спорту и култури, представљајући наш град широм света. Турнир је нешто што симмболизује наш град, мислим да ће то бити најважнија спортска манифестација и за наш град, за Београд и за Србију. Позиве су добиле 43 репрезентације света и већина ће прихватити позив јер је то последња припрема пред светско првенство. Од тога ће град имати изузетне користи у спортском, културном и туристичком смислу. Сигурно ће бити и добра прилика да председник обави добре разговоре са бројним делегацијама јер спортисти увек доводе са собом и привреднике и државнике и политичаре - рекао је Спасојевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.